Inloggen

Vakantiehuizen in Volendam & vakantieappartementen in Volendam

U kunt ons bellen: 0049.211.668878110, ma-vr 9-18 uur, za 10-13 uur
Actuele Reisinformatie
 • Nederlandse kust | Strandhuisjes
  97 aanbiedingen

 • Nederland | Vermaak voor groot en klein
  6.098 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantiehuizen pal aan het water
  108 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantie met de hond
  18.798 aanbiedingen

 • Nederland | Vakantiehuizen met sauna
  6.913 aanbiedingen

https://www.atraveo.be/volendam
Link kopiëren
Kaartfragment is gewijzigd.
Automatisch opnieuw laden
Waarom worden niet alle aanbiedingen getoond? 
map

Vakantie in Volendam dorp van vis en zangtalenten

De vele restaurantjes,idyllische winkeltjes en overvolle terrassen sieren het straatbeeld van vrolijk Volendam. De authentieke sfeer van het dorp is door de jaren heen binnen de dijken blijven hangen, met uitzicht op zee en de binnenkomende vissers, is Volendam een trekpleister voor vele vakantiegangers, die hier graag in de zomermaanden een vakantiewoning of vakantiehuis huren.

Vakantieappartement rond Volendam

In de omgeving van dit dorpje is veel te doen. Of je hier nu een vakantiewoning gaat boeken voor een weekend of een vakantie voor een langere periode, er is genoeg te doen voor iedereen. De oude dorpskern herbergt de oude St. Vincentiuskerk, en de Stolphoevekerk, die niet toegankelijk is voor publiek omdat deze nog steeds dienst doet als kerk en trouwlocatie. Naast de kerken, is een bezoek aan de Visafslag een bijzondere ervaring. De Volendammers leven als sinds oudsher van de visvangst op het Markermeer en IJsselmeer.

Heel bijzonder en zeker uniek, is het palingsoundmuseum, dit museum is ontstaan door de vele zangers en zangeressen in Nederland, die uit Volendam komen en bekend zijn in ons land. Je vindt hier de 100 jaar oude zanggeschiedenis. In het Volendams museum krijg je een kijkje in de keuken over het reilen en zeilen van het leven en werken in dit vissersdorp.

Natuurlijke en culturele uitstapjes

Een vakantie in een vakantiewoning of vakantiehuis in en rondom Volendam, geeft je een continue uitzicht over het waterleven van het IJsselmeer. Al wandelend of fietsend over de dijken rondom het plaatsje, wordt de natuurmens in je wakker. De vele gras- en weilanden in de omgeving zijn een broednest voor eenden, weidevogels, ganzen en zwanen. De diversiteit aan landschap, zoals moerrassen en rietlanden trekken veel waterdieren aan, waarvan de otter de bekendste is.

Vanuit je vakantiehuis of vakantieappartement kun je zeker ook genieten van de rijke cultuur in ons land. Steden als Amsterdam, met de bekende grachten, het Rijksmuseum en pleinen als het Rembrandtplein en Leidseplein, liggen op rijafstand en ook Haarlem, met de prachtige Amsterdamsche poort en Grote Kerk is een aanrader. Vol herinneringen en indrukken keer je huiswaarts naar je vakantieappartement. Volendam biedt tal aan mogelijkheden voor een heerlijke avond uit eten. Vele restaurantjes en cafe's hebben hun deuren geopend. Proef de sfeer van Volendam en laat je verrassen door de smaak van verse vis.

Beoordelingen plaats

Totale beoordeling over Volendam

4,4 van 5 (69 klantenbeoordelingen)
Deze plaats beoordelen

Dat schreven vakantiehuisklanten over Volendam 

 • 4,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 15-09-2021, vakantieperiode: augustus 2021

  “Volendam is een erg leuke plaats, de mensen zijn erg vriendelijk, er zijn veel cafés, restaurants, souvenirwinkels en elke zaterdag is er een wekelijkse markt.

  We waren in Volendam op de eerste weekenden van september. De beroemde Kermis is een zeer luide hype direct aan het Marinapark. Ik zal er in deze periode geen vakantie meer boeken.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1543342 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 27-10-2019

  “Volendam is een heel leuk klein havenstadje. Er zijn mogelijkheden om te winkelen en veel gezellige restaurants met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Fietsen kunnen worden geleend. Voor de zeer atletische is het mogelijk om over de vele dammen te joggen.
  We kunnen Volendam aanbevelen als een finale voor het hectische Amsterdam.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 1518159 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 22-08-2019

  “Alles gaat goed. Veel bestemmingen in de buurt.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 479668 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 5,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 11-04-2018, vakantieperiode: maart 2018

  “Volendam is een leuke kleine plaats.
  In het restaurant waar wij waren was er goed en lekker eten, ook hier waren honden welkom.”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 730251 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

 • 4,0 van 5
  Een klant van atraveo schreef
  op 16-08-2016, vakantieperiode: juli 2016

  “Leuke plek met veel van het leven en een mooie haven!”

  Deze mening over de plaats is bij objectnr. 932 afgegeven. De beoordeling over de plaats is machinaal uit het Duits vertaald. Naar de oorspronkelijke taal