Inloggen
Vakantiehuis in de sneeuw
Blogbericht van 24-07-2015

Verzeker u op tijd van uw favoriete skihut

De winter is in aantocht! U denkt van niet? Kijkt u dan maar eens op de kalender: over minder dan vijf maanden is het al kerst en tevens de periode dat de meeste wintersporters op vakantie gaan.

Als u de juiste skihut nog niet gevonden heeft, dan wordt het tijd om haast maken, want met name de aantrekkelijke en goed beoordeelde accommodaties worden week na week schaarser.

Op nummer 1 van de populaire winteraccommodaties staan overduidelijk de skihutten en vakantieappartementen die pal naast de skipiste of de skilift liggen. Of je nu ski’s of een snowboard onder je voeten hebt – afhankelijk van de locatie van het huis, boven op de berg of beneden in het dal, begint of eindigt de afdaling hier direct bij de accommodatie. In plaats van met een volledige skiuitrusting eerst nog naar de piste te moeten lopen of zelfs moeizaam met de skibus heen en weer te moeten pendelen, hoeft u hier alleen maar de voordeur te openen en u kunt al van start. ’s Avonds kunt u de belevenisvolle dag op de piste nog gezellig afsluiten – misschien wel bij een knetterend haardvuur in uw eigen accommodatie.

Bij onze vakantie-ideeën hebben wij skihutten en vakantieappartementen die direct aan de piste in de populaire skigebieden van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland liggen voor u op een rij gezet. Als voorproefje laten wij u verderop in dit bericht een aantal voorbeelden zien. Onze vakantiehuis-zoekfunctie biedt bovendien de mogelijkheid de gewenste afstand tot de dichtstbijzijnde afdaling of langlaufloipe handmatig te kiezen. Als de nabijheid van de piste niet het belangrijkste criterium is als u gaat zoeken, raden wij aan om 1.000 meter of meer als afstand te kiezen. Het aanbod aan vrije accommodaties is dan groter dan bij de accommodaties die direct aan de piste liggen.

Waar gaat de reis heen?

Mocht u uw skivakantie per se in de Alpen door willen brengen, dan zou u onder andere in deze regio’s eens kunnen kijken naar een geschikt skigebied voor u:

Oostenrijkse Alpen
Zwitserse Alpen
Franse Alpen
Italiaanse Alpen
Dolomieten
Beierse Alpen

Maar ook buiten de Alpen lonken er interessante skigebieden. In Duitsland bijvoorbeeld de vele middelgebergten zoals het Sauerland of het Zwarte Woud. En in Tsjechië en Polen zijn er met het Reuzengebergte, het Boheemse woud en de Tatra eveneens gebergten die heel veel winterpret beloven.

Als u met kerst of oud en nieuw op reis wilt gaan, dan is het verstandig om bij het plannen van de periode heel goed op te letten. Kerstavond valt dit jaar op een donderdag. Aangezien de meeste vakantieaccommodaties een minimale huurperiode van een week hanteren en de zaterdag over het algemeen als aankomstdag vastgelegd is, wordt 19 december de belangrijkste dag van aankomst. Bij een vakantieperiode van een week is het vertrek dan op tweede kerstdag. Voor een vakantie tijdens oud en nieuw (ook een donderdag) is tweede kerstdag de belangrijkste dag van aankomst.

Meer tips voor de wintervakantie hebben wij voor u bij elkaar gezet op onze informatiepagina over de skivakantie.  Daar vindt u onder andere wat de bijzonder populaire skigebieden in de Alpen en de rest van Europa zijn en waar u bij het boeken van een skihut echt op moet letten.