Inloggen
Winterpret in een vakantiehuis
Blogbericht van 29-07-2016

Op skivakantie!

Het startschot voor het winterseizoen 2016/2017 is gegeven en de run op de beste accommodaties in de Alpen en andere Europese gebergten is begonnen.

Populaire accommodaties voor een skivakantie

Bijzonder gewild zijn de vakantiehuizen en –appartementen die direct aan de skipiste liggen. I.p.v. eerst nog moeizaam met een volledige skiuitrusting naar de piste te moeten pendelen, hoeft u hier alleen maar de voordeur open te doen en u kunt meteen heerlijk gaan skiën of snowboarden. Als u gaat zoeken naar de juiste accommodatie, zult u zeker iets bij onze vakantie-ideeën kunnen vinden. Daar hebben we onder andere alle vakantiehuizen en –appartementen voor u bij elkaar gezet die vlak bij de skipiste liggen. Bij de vakantie-ideeën vindt u bovendien romantisch in de bergen gelegen hutten en XXL-vakantiehuizen, die genoeg plaats bieden voor een wintervakantie met de hele familie of uw vriendenkring.

Skigebieden in heel Europa

Als u nog niet weet naar welk skigebied u af wilt reizen, is het natuurlijk aan te bevelen om eerst eens een blik op de Alpen te werpen. Daar vindt u de ruimste keuze en het maakt dan niet uit of u  Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië of Zuid-Duitsland kiest – er zijn overal grote en kleine skigebieden van superieure klasse, die voor ieders smaak en talent de juiste omgeving bieden.

Het kan echter ook zeker de moeite waard zijn eens buiten de Alpen rond te kijken. Zowel in de Duitse Middelgebergten als in het Tsjechische en het Poolse Reuzengebergte vindt u een aantal zeer gezinsvriendelijke skigebieden, die doorgaans ook iets voordeliger zijn dan die in de Alpen. Maar ook in Scandinavië kunt u een geslaagde wintervakantie doorbrengen. Noorwegen, Zweden en Finland bieden afdalingen en langlaufen onder uitstekende condities in hun skigebieden.

Een overzicht van de populairste skigebieden in Europa en nog veel meer tips voor uw skivakantie vindt u op onze infopagina.

Vakantieperiodes

Wie de wintervakantie per se tijdens kerst en/of oud en nieuw door wil brengen, kan maar beter haast maken met boeken. Het heilige feest en de jaarwisseling zijn met afstand de meest gevraagde vakantieperiodes in het winterseizoen. Houdt u er a.u.b. ook rekening mee dat de zaterdag, die door veel verhuurders als de dag van aankomst gehanteerd wordt, dit jaar op 24 en 31 december valt. Dus, als u alleen op zaterdag aan kunt reizen, is het misschien verstandig zo vroeg mogelijk te vertrekken, zodat u op tijd in uw vakantiehuis bent om kerstavond of oud en nieuw te vieren.

Eveneens heel erg gewild is doorgaans het carnavalsweekend, dat aankomend jaar op 25 en 26 februari valt.