Inloggen
Wandelen door de bergen in Oostenrijk
Blogbericht van 30-06-2011

Op naar de bergen


Snoer uw wandelschoenen goed vast en ontdek de bergen in het alpengebied van Oostenrijk met 40.000 kilometer wandelwegen. Laat u zich betoveren door de indrukwekkende bergwereld met de sneeuwbedekte bergtoppen, oerige hutten en koeien en geiten met bellen. Vanaf de bergtoppen hebt u een heerlijk uitzicht over de groene dalen, diepe meren, weilanden en bossen. Paden zijn er in alle moeilijkheidsgraden en voor ieders wat wil: beginners of gevorderden, jong of oud. En wat is er beter geschikt als een vakantie appartement of een vakantiehuis waar men 's avonds heerlijk kunt uitrusten van de dagtochten? atraveo biedt u daarvoor in heel Oostenrijk meer dan 8.400 vakantiehuizen en -appartementen, hutten en chalets. Het gehele aanbod vindt u op onze website.
Nationaal Park Hohe Tauern

Eén van de favoriete wandelbestemmingen in Oostenrijk zijn de Krimmler watervallen in Krimml in het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit zijn de grootste watervallen van Europa en de vijf na grootste van de hele wereld. Vanuit een hoogte van 380 meter stort het water van het Achental via drie treden in de diepte. De vier kilometerlange wandelpaden langs de watervallen zijn bijzonder geschikt voor familieuitstapjes. De beklimming duurt ca. een uur. Maar hier hoeft niet het einde te zijn. Na een uitgebreide rustpauze in de Hölzlahneralm en een stevige oostenrijkse specialiteit zoals kaiserschmarrn, ripperl uit de pan of kasnocken gaat het weer verder. Van hieruit kan men twee uur doorwandelen naar het Tauernhaus of men kiest voor een wandeltocht van drie uur naar de Warnsdorfer Hütte in het Achental of de Richterhütte in het Rainbachtal. Ook de ouderen hoeven dit natuurspectakel niet te missen. Een taxi brengt u van Krimml naar het Achental. De watervallen zijn geopend van april – oktober. Kom na een uitgebreide wandeling bijvoorbeeld terug in dit mooie huis in Krimml voor 10 personen in de buurt van de watervallen. Inclusief sauna en bubbelbad verdeeld over 2 verdiepingen.

Meer aanbiedingen in het Nationaal Park Hohe Tauern vindt u hier.Uitzicht op de bergen in Oostenrijk
Uitzicht op de bergen in Oostenrijk

Salzburger Land

Niet minder geschikt voor mooie wandelingen is de regio rondom het Fuschlmeer en het Wolfgangmeer in het Salzburger Land. Hier is nog een verleidelijke bijzonderheid: de „Holleralmen“. De bes van deze vlierboom wordt in het duits „Holunder“ genoemd en hieraan ontleent het „Holleralmfest“ op 21 juni zijn naam, waarmee het almseizoen wordt geopend. In de hutten in deze regio worden vlierboomspecialiteiten aangeboden. Indien u hiervoor een wandelpas hebt, kunt u bij elke Almhut een stempel vragen. In de 8ste hut krijgt u dan een waardebon voor een zoete hollermaaltijd en een halve liter hollersap. Uiteindelijk kunt u na uw wandeling heerlijk uitrusten in dit rustieke chalet in Strobl. Hier hebt u zelfs de mogelijkheid ontbijt of halfpension bij te boeken, omdat deze kleine hut bij een hotel ligt. Daardoor kunt u ook gebruik maken van het binnenzwembad, de sauna en het bubbelbad. Begin de volgende dag fit en uitgeslagen en beklim één van de 11 almen rondom de twee meren of wandel de Fuschlmeerrondweg af.

Vakantiehuizen in het Salzburger Land vindt u hier.
Wandelen in Tirol
Wandelen in Tirol

Brixenthal - Wilder Kaiser

Eveneens voor een wandeltocht de moeite waard is de Tiroler „Wilder Kaiser – Brixenthal“. atraveo biedt u hier alleen in de plaatsen Ellmau, Kitzbühel, Hopfgarten im Brixenthal, Söll en Brixen im Thale al ruim 150 overnachtingsmogelijkheden. Er zitten ook veel zeer goed beoordeelde objecten in het aanbod. Zo ook het landhuis Sonnberg in de buurt van het centrum van Brixen im Thale. Dit luxe appartement, dat open gaat door middel van uw eigen vingerafdruk in plaats van een sleutel, is op de begane grond en beschikt over een turks stoombad. Van hieruit kunt u uw dagtochten over de 700 km wandelroutes beginnen. Sparen kunt u met de wandelpas. Hiermee krijgt u goedkopere of vrije entreekaarten in de Hopfengarten, kunt u gebruik maken van de 12 liften en banen en de zes belevenisparken. De pas is geldig van 21-5 t/m 26-10-2011, kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Vooral interessant voor de kleine gasten is de Rübezahlwandelroute. Wandelplezier voor de hele familie vindt u in de reeds genoemde belevenisparken Hexenwasser Hochsöll, Ellmis Zauberwelt, Kaiserwelt, Alpinolino, Filzalmsee en Hohe Salve. Bij de laatst genoemde staat u aan het einde van de wandeling op 300 m hoogte.

Chalets en appartementen in Wilder Kaiser – Brixenthal vindt u hier.Hiking-apparatuur - een goed voorbereiding is essentieel

Voorafgaand aan de reis dient de route echter zorgvuldig te worden gepland en de juiste uitrusting te worden ingepakt. Er moet vooral worden gelet op de lengte, duur en de moeilijkheidsgraad van de route. Beginners wordt aangeraden, meerdere pauzes in te lassen en voldoende te eten en te drinken. Belangrijk is ook de juiste uitrusting. Hierbij horen wandelschoenen, wandelsokken en de juiste kleding. Aan te bevelen is het zogenaamde meerlagen principe uit drie kledinglagen. Indien gewenst kunnen ook wandelstokken worden ingezet. Deze garanderen een goede houvast op moeilijk terrein en geven een extra steun bij het wandelen. Voor de combinatie vakantiehuis en wandelen in de berglucht van Oostenrijk zijn vooral de maanden mei tot oktober geschikt.

Dus nu lekker: op naar de bergen!