Inloggen
Vakantieparken in Zeeland
Blogbericht van 09-11-2009

Vakantie vieren in Zeeland


Deze voormalige eilandenwereld, die in de jaren 50 door een enorme stormvloed is verwoest, is nu door meerdere dammen, dijken en stormvloedkeringen met het vast land verbonden en daardoor makkelijker toegankelijk voor vakantiegasten. atraveo beschikt in deze populaire Nederlandse vakantieregio over meer dan 500 vakantiehuizen, waarbij er veel dichtbij het strand liggen. Vooral typerend voor Nederland zijn de vakantieparken, waarin veel van deze vakantiehuizen liggen en die vakantieplezier voor het hele gezin betekenen.Haven
Historische haven in Zierikzee

Niet alleen in de zomer een bezoekje waard
De 650 kilometerlange kuststrook met brede zandstranden in Zeeland nodigen u in de zomermaanden uit om uitgebreid te zonnebaden, te watersporten, zandkastelen te bouwen en te vliegeren. Populair zijn echter ook de herfst- en lentemaanden, wanneer u tijdens uitgebreide wandelingen langs de kust, door de duinen en de polders heerlijk kunt uitwaaien en kunt genieten van de ruwe zee. Ook het achterland van de Nederlandse vakantieprovincie biedt talrijke mogelijkheden een dagje door te brengen – ga eens naar de oude haven van Zierikzee en bekijk de historische schepen en de exclusieve jachten of breng een bezoekje aan het „groenste dorp van Europa“ - Dreischor, dat volledig onder monumentenzorg valt.

Meer dan alleen zee – een paradijs voor watersportliefhebbers
Gelegen in Zuidwest-Nederland, overtuigt Zeeland niet alleen door talrijke zonuren, maar is ook een paradijs voor watersportliefhebbers. Het water is zelden langer als een kwartier rijden. Zee, zeearmen of kanalen – Zeeland heeft voor elke watersporter wel wat. Voor surfers, zeilers en duikers kunt u terecht op het Veerse Meer en de Oosterschelde. Het Grevelingenmeer wordt zelfs een geheime tip voor duikers genoemd, want dit grootste zoutwatermeer van Europa heeft een schitterende onderwaterwereld met kreeften, zeesterren en garnalen.

Strand in Zeeland
Zwemplezier op de talrijke stranden

Zomer, zon, vakantie
Voor gezinnen met kinderen wordt het in Zeeland vooral een ontspannen vakantie aan de bewaakte en vlak afdalende stranden in bijvoorbeeld Renesse, Cadzand of Domburg. Aan de westkust zijn de stranden zelfs gekenmerkt met gekleurde pijlen – nijntje pijlen, zodat de kinderen op de eindeloze stranden zich altijd kunnen oriënteren. Voor de kleine honger tussendoor kunt u terecht in de talrijke strandpaviljoens, waar u kunt genieten van de typische nederlandse gerechten.Een perfecte dag in Middelburg

Middelburg op Walcheren moet u op donderdag bezoeken, want dan is daar de traditionele weekmarkt. Na de weekmarkt kunt u dan nog heerlijk winkelen in de vele winkeltjes in het centrum, waarbij vooral de kleine zijstraatjes (Sint Janstraat, Herenstraat of ook de Segeerstraat) van de „Lange Delft“ hele originele winkeltjes te bieden heeft. Een absolute must is ook het Abdij, gebouwd in de 12de eeuw en de beklimming van de Toren „Lange Jan“ met 209 treden, wat niet alleen voor kinderen een bijzondere ervaring is. Na deze beklimming kunt u in één van de vele cafe's op de markt genieten van een heerlijk kopje koffie of chocolademelk en daarbij de gezellige drukte van de markt waarnemen. Tenslotte is een bezoekje bij het kanaal nog de moeite waard, waar u de geschiedenis van Middelburg tijdens een rondvaart vanuit de boot kunt ervare.

Tips voor uitstapjes voor jong en oud
Zeeland heeft ook voor kinderen spannende avonturen te beleven – oog in oog met een echte haai en spannende piratenattracties, biedt het piratenpark in „Het Arsenaal“ in Vlissingen. Veel spannende dingen vindt u ook in de grootste reptielenzoo van Europa „Iguana“, waar krokodillen en vogelspinnen op hun volgende maaltijd wachten. Een absolute must zijn echter ook de indrukwekkende Deltawerken, een reusachtige stormvloedkering, dat bestaat uit verschillende bouwwerken, dat ervoor zorgt, dat een soortgelijke watersnoodramp als in 1953 niet meer voorkomt. In het Deltapark „Neeltje Jans“ in Vrouwenpolder  kunt u alles te weten komen over deze watersnoodramp, de bouw van de dammen en de stormvloedkering bezichtigen. Het Deltapark biedt echter nog veel meer: plezier in de waterglijbaan, een harde wind uit de orkaanmachine of een wilde zeegang op het schip Moby Dick.

Vakantieparken in Zeeland
Voorbeelden van de talrijke vakantieparken in Zeeland is de Banjaard op Noord-Beveland en het Landal Port Greve op Schouwen-Duiveland. Zo kost een week in een vakantiehuis in september en oktober voor 4 personen in het vakantiepark Landal Port Greve direct aan het Grevelingenmeer in Zeeland tussen de 400 en 600 euro. Zwembad, tennisbaan of electrische kinderkarts - in dit park is alles aanwezig.