Inloggen
Vakantiehuizen aan de Nederlandse kust
Blogbericht van 18-09-2009

Molens, zee en metropolen


Dit alles vindt u in de provincie Zuid-Holland, het economische centrum van Nederland. De Zuid-Hollandse kust verloopt van Ouddorp in het Zuiden via Scheveningen tot aan Noordwijk in het Noorden en biedt zodoende genoeg gelegenheid om een vlieger op te laten of door de duinen te fietsen. Direct achter de kust liggen de grote steden Den Haag, Rotterdam en Leiden, die u uitnodigen om uitgebreid te winkelen of 's nachts door restaurants, bars en clubs te struinen.


Zandstranden in Zuid-Holland

Slecht weer? Zo snel zult u zich niet vervelen
Breng een bezoekje aan het zwembadparadijs Tikibad in Duinrell, bij Wassenaar. Hier vindt u zwemplezier in tropische atmosfeer met wilde glijbanen en mini-glijbanen voor de kleintjes. Of wat vindt u van een workshop bij Royal Delft? Leer het beschilderen van het aardenwerk Delftsblauw. Een onderdeel van de workshop is een rondleiding door de fabriek, die inzicht geeft in de geschiedenis en de productie van het Delftsblauw. Er worden trouwens ook workshops voor kinderen gegeven.

Land van de molens
Windmolens zijn al vanaf de 15de eeuw het kenmerk van Nederland en het symbool voor de strijd tegen het water. Zuid-Holland beschikt over 224 windmolens, waarvan er 194 bezichtigt kunnen worden. De hoogste molens vindt u in Schiedam, enkele kilometers van Rotterdam, sommige worden zelfs nog voor het malen van meel voor de bakkerijen en koren voor de jeneverindustrie (jeneverlikeur) gebruikt. De bekendste molens staan in Kinderdijk, want deze 19 molens staan sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een trekpleister voor veel toeristen. De molens hebben pompen die door de wind worden aangedreven en werden lang gebruikt om het land droog te houden om het zo voor de teelt bruikbaar te maken. Een boottocht van ongeveer een half uur verloopt langs deze windmolens en u kunt de indrukwekkende landschap en de talrijke windmolens bewonderen.

Kubuswoningen in Rotterdam

Grote stadsfeer in het maritieme Rotterdam
Tijdens een bezoekje in Rotterdam is een havenrondvaart door de grootste haven van Europa een absolute must. Langs reusachtige kranen, containerschepen en onderhoudswerften is de haven meer dan 40 kilometer langs de Nieuwe Waterweg en de uitgebouwde monding van de Maas tot in de Noordzee lang. Rotterdam is een jonge en cultuurbewuste stad van een bedrijvig Holland met de wereldberoemde kubus-architectuur en de Wilhelminapier (hier werden oude opslaghuizen en moderne architectuur verenigd).


Zolang u het volhoudt
Bij Holland hoort gewoon een fiets. Langs de Noordzeeroute fietst u langs de lange kuststrook van Zuid-Holland door duinen en kuststadjes. Intussen zijn er ook in veel gebieden al fietsknooppunten, waarmee u heel individueel de lengte van uw fietstocht kunt bepalen. Een fiets kunt u overal in één van de vele fietsverhuurstations huren.

Middenin de polders of direct aan de promenade
In de plaats Schipluiden middenin de polders, kunt u in dit vakantiehuis heerlijk ontspannen en met de fiets het landschap met groene weilanden, talrijke waterloopjes en windmolens ontdekken. Indien u een vakantie object direct aan zee zoekt, dan is dit object direct aan de promenade van Katwijk ideaal. Bovendien ligt Katwijk slechts enkele kilometers van de steden Leiden, Den Haag en Rotterdam vandaan.


Bron afbeelding: holland.com