Inloggen
Vakantiehuizen aan de Nederlandse kust
Blogbericht van 18-09-2009

Echt lekker! 

Het schiereiland in het noordwesten van Nederland, tussen de Noordzee en het IJsselmeer, bestaat uit meer dan de helft uit polders – dat zijn gebieden die lager liggen dan het omringende water. Noord-Holland heeft echter veel gezichten – zo vindt u naast het natuurreservaat „Het Zwanenwater“, kilometerslange zandstranden, bonte tulpenvelden, schilderachtige oude steden en de hoogste duinen van Nederland. Echt lekker? Overtuig jezelf. Historische steden zoals Volendam en Medemblik of favoriete badplaatsen zoals Egmond aan Zee en Zandvoort – in veel steden in Noord-Holland vindt u bij atraveo vakantie objecten voor uw volgende vakantie.

Water rondom
Aan drie kanten omgeven door water – in het westen de Noordzee, in het noorden het Waddenmeer en in het oosten het IJsselmeer. Dan ligt een zwemmend vakantiehuis toch voor de hand – in een nostalgische woonboot met pannendak en vlaggenstok kunt u genieten van een eenzaam ontbijt middenop het water of in de haven het anker uitgooien en de frisse zeelucht opsnuiven. Maar ook in de beschouwelijke stadjes in de regio, zoals Schoorl, Enkhuizen en Medemblik zijn er mooie vakantiehuisjes.
 

Allemaal kaas in Alkmaar?Tussen half april en half september is elke vrijdag van 10 tot 12:30 uur de beroemde kaasmarkt in Alkmaar, waar u de oude traditie van de kaasdragers kunt bewonderen. Breng ook een bezoekje aan het kaasmuseum, waar u alles te weten komt over de kaas- en boterproductie van vroeger. Indien u dan nog niet genoeg van kaas hebt gehad, dan kunt u voor de afwisseling een wandeling maken door het centrum en de 400 historische gebouwen, de vele museas en de schilderachtige winkelstraten bekijken.
 

Kanoën in Nederland

Puur natuur – in een kano de omgeving verkennenWat u iniedergeval niet mag missen, is een wetlandssafari. In een kano verkent u het natuurgebied ten noorden van Amsterdam, die sinds de 17de eeuw niet veel veranderd is. Tijdens deze safari vertelt de gids alles over de fauna en de ontstaansgeschiedenis van deze omgeving. Op bepaalde plaatsen kunt u de kano uitstappen en kleine wandelingetjes maken door het trilveen.
 

Met de stoomtrein door de tulpenvelden
Tussen Hoorn en Medemblik loopt een treinrails, gebouwd in 1887, die tegenwoordig nog door een stoomtrein wordt gebruikt en dwars door de tulpenteelt van Noord-Holland loopt. Tussen eind april en half mei kunt u de gekleurde tulpenvelden tijdens deze eenurige rit bewonderen. Na aankomst in Medemblik kunt u met de boot door naar Enkhuizen en van daaruit kunt u met de Nederlandse Spoorwegen weer terug naar Hoorn rijden.Bron afbeelding: holland.com