Inloggen
Kleine zonaanbidderin
Blogbericht van 18-07-2008

Bergzomer

Hebt u zin in een mooie bergzomer met uitzicht op de sneeuwbedekte alpentoppen? Dan op naar Tirol! Geniet van de grenzenloze vrijheid tijdens een uitgebreide wandeltocht, geniet van de adrenalinekicks bij het rafting, verse berglucht happen tijdens fietstochten, beleef de luchtige hoogtes in de zomerbergbanen – dat alles biedt een geslaagde actieve vakantie in deze favoriete vakantieregio. Bij atraveo staan meer dan 3.730 accommodaties in het mooie Tirol ter beschikking, daaronder ook veel oerige vakantiehutten.

Samen met het hele gezin de bergen veroveren – lopend of gemakkelijk met de bergbaan komen grote en kleine bergbeklimmers naar de bestemming. Het is voor uw kinderen onvergetelijk, een berg te beklimmen en dan van het adembenemende uitzicht te genieten. De beste tijd van het jaar hiervoor is van mei tot oktober. De in juni 2008 geopende Huterlaner bergbeklimming in de vakantieregio Mayerhofen is erg familievriendelijk, echter moet men hier wel al aardig sportief zijn, omdat de klimtocht 560 m lang is. Voor de gezellige bezoeker van de bergwereld gaat het met „Café Ahornbaan“ stijl naar boven. Het bijzondere: het is het eerste zwevende café, inclusief fascinerende rondomuitzicht.

Nog meer natuur? Breng dan een bezoekje aan het nationaalpark Hohe Tauern en laat u zich door de unieke bergwereld betoveren. Dit nationaalpark is één van de grootste van Europa. Hier een mooie bloem, daar een geheimzinnig dierspoor, meer dan 10.000 diersoorten zijn hier thuis. Met een beetje geluk kunt u gemsen, marmotten, steenadelaars of ook steenbokken observeren.

Hier wil men wonen!

Een gezellige tocht met de kano of een heftige rafting-tour – Tirol heeft veel te bieden. Ontspannende kanotochten op de rivieren van Tirol bieden een ideale afwisseling. Voor de durvers is er de rafting-tour naar het Imster ravijn in het Ötztal. De mooiste wildwaterroute van de Alpen is een mix uit hoge golven, heftige plenzen en een paar rustige stukken.

Ook op 2 wielen kunt u in Tirol van de natuur genieten. Mooie uitgebouwde fietspaden zoals bijv. in het Zillertal nodigen u uit voor uitgebreide tochten. Maar ook de moutainbikers worden hier verwend. Voor de sportieve geoefende fietser is de Zillertaler Höhenstrasse een goede tip. Bij deze tocht gaat het 1460 meter de hoogte in. De tocht begint in Ried, wie echter 40 km te lang vindt, kan ook een stuk verderop beginnen.

Aan vitaliteit, onstpanning en natuurbelevenissen is Tirol niet te overtreffen. Aan het einde van de dag kunt u samen met uw medereizigers op het terras van uw vakantiehut de dag ten einde laten komen en weer nieuwe plannen voor de komende dagen maken.