Inloggen
madeira
Blogbericht van 09-06-2017

Madeira – vakantie op het bloemeneiland

Ga tijdens uw volgende vakantie in een vakantiehuis de prachtige natuur en plantenwereld van Madeira eens verkennen. Door het milde en stabiele klimaat is de temperatuur op het Portugese eiland het hele jaar door warm en staat de plantenwereld 365 dagen per jaar in bloei.

Behalve de prachtige natuur wacht er op het eiland in de Atlantische Oceaan ook een heel scala aan activiteiten op u, die u prima vanuit uw vakantieaccommodatie kunt ondernemen. Alleen Funchal al, de hoofdstad van Madeira, heeft met tal van bezienswaardigheden heel veel te bieden, zoals de vuurtoren van Ponta do Pargo of het door Oscar Niemeyer gebouwde casino.

Voor alle actieve vakantiegangers biedt Madeira indrukwekkende wandelroutes. U kunt kiezen: u kunt bijvoorbeeld de hoogste berg van Madeira de Pico Ruivo beklimmen, de laatste rustplaats van de Oostenrijkse keizer Karel bezoeken, die in ballingschap op het eiland Madeira leefde, of gewoon van het prachtige, paradijselijke aanzicht van de natuur van het eiland genieten.


Jardim Tropical Palace in Monte

Een bekende bezienswaardigheid, die zich in ieder geval aanbiedt voor een mooie wandeling, is de „Jardim Tropical Palace“ in Monte, een voorstad van Funchal. Het park heeft een verzameling tropische planten en diersoorten en een museum met drie galerieën, waarin bodemschatten, beelden en sculpturen uit verschillende landen gepresenteerd worden.

Wie niet graag gaat wandelen, kan in plaats daarvan op de zee gaan spelevaren en tijdens een boottocht langs de zuidkust proberen walvissen en dolfijnen te spotten. De tocht met de catamaran duurt ongeveer drie uur. Vertrek is vanuit Funchal.


Zeezwembad van vulkanische lava in Porto Moniz

Natuurlijk is er ook geen gebrek aan zwemplezier bij een vakantie op Madeira. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het zeezwembad van vulkanische lava in Porto Moniz  of ga eens zwemmen aan de voet van de Cabo Girao, een van de hoogste steile klippen van Europa. En als je direct nadat je bent opgestaan al van het water wilt genieten, huur dan gewoon een vakantiehuis op Madeira met eigen zwembad.

Ook lekkerbekken en fijnproevers komen op Madeira aan hun trekken. Geniet van de nationale gerechten, zoals de traditionele vleesspies „Espetadas“ in combinatie met het voor Madeira typische knoflookbrood „Bolo de caco“. Wijnliefhebbers kunnen zich bovendien verheugen op de exclusieve wijnsoorten van Madeira – maakt niet uit of het ‘s avonds in een restaurant of op het terras van uw eigen vakantiehuis is.