Inloggen
Heerlijk uitzicht
Blogbericht van 24-04-2008

Kreta – waar Zeus een bad neemt

De favoriete bestemming voor Griekenlandfans is Kreta. Dankzij de verscheidenheid van het landschap biedt het grootste eiland van de oostelijke Middellandse Zee veel vakantiemogelijkheden. Strandvakantie (meer dan 1000 kilometer kust), wandeltochten naar de werkplaatsen van de griekse goden of een tocht door de steden – vooral voor individualisten, die afwisseling waarderen, is het eiland een paradijs.

Bij atraveo vindt u meer dan 630 vakantiebestemmingen op het eiland, maar niet alleen de geweldige keuze is een pluspunt voor Kreta als vakantiebestemming. „Kalimera“ betekent „goedendag“ en net zo eenvoudig als dit kleine woordje is tevens het in contact treden met Grieken. Ook als men met Engels niet overal terecht kan, de Grieken zijn meesterlijk in gebarentaal, met „handen en voeten“ lukt het altijd. Aan hartelijkheid wordt hier veel waarde gehecht – er wordt voor u gezorgd, zoals men dat nergens anders kent.

Strandvakantie

Op Kreta worden gezinnen met kinderen met open armen ontvangen. De talrijke stranden bieden voldoende ruimte om te stoeien. Wie door de diepte van de zee wordt aangelokt, kan in de plaatselijke duikscholen zijn duikdiploma halen en zo de onderwaterwereld van Kreta bewonderen. Een favoriet uitstapje is het palmenstrand in het natuurbeschermingsgebied van Vai, in het oosten van het eiland. Deze wordt ook wel „caribisch strand van Europa“ genoemd – fijn wit zandstrand omgeven door oeroude palmen.

Objecten oosten

Eén van de heerlijkste en langste stranden van Kreta vindt u in Rethymnon, een toeristenplaats met talrijke visserscafé’s in de veneziaanse hafen en kleine souvenirswinkeltjes.

Accommodaties in Rethymnon

Dat wordt smullen

Bergwandelingen en archeologie buitenshuis

De hoofdattractie op Kreta is waarschijnlijk de Samariakloof in het zuiden van het eiland, het langste ravijn in Europa. De moedigen onder ons kunnen hier mooie wandelingen langs de rotsen ondernemen.
 

Objecten westkust

In de grot van Dikti, één van de meer dan 3000 berggrotten van Kreta, kunt u één van de oorspronkelijke plaatsen van de griekse mythologie beleven. In de „wieg van Zeus“, één van de rotsinhammen, is volgens de geschiedenis de vader der goden geboren. Een ander favoriet uitstapje is het palijs van de bekende Koning Minos in Knossos, één van de beroemde uitgravingsplaatsen van de wereld.

Objecten Oostkust

Winkelen

Chania is de op één na grootste stad van Kreta en heeft een schitterende oude binnenstad. De goed onderhouden veneziaanse haven en de beroemde griekse markthal van 1913 zijn zeker een bezoekje waard.

Vakantiewoningen in Chania

In de stad Heraklion is het archeologische museum een absolute must – het is één van de mooiste musea op de wereld, dankzij de belangrijke minoïsche verzameling met unieke museumstukken. Een mooie dag gaat in een gezellig café ten einde. Tot diep in de nacht kunt u zich met griekse folklore met mediterraanse flair laten betoveren.

Appartementen in Herklion