Inloggen
Hup in het zwembad!
Blogbericht van 17-03-2008

Waar Italië dichtbij is


Met zijn milde, submediterraans klimaat ontvangt het Lago di Garda sinds eeuwen zonliefhebbende vakantiegasten uit de minder gunstig gelegen regio’s ten noorden van de Alpen. De uitlopers van de Massief vormen een unieke achtergrond voor de noordelijke oever. Zijn stijle en harde rotsen lijken al bijna op Fjorden, terwijl het landschap ten zuiden van het Gardameer van zachte heuvels overgaat tot v

In de regio aan het Gardameer

ergaande vlaktes.


Veel gevraagde percelen rondom het meer zijn particuliere parkachtige objecten – naar het meer toe open en van achteren door muren beschut tegen nieuwsgierige blikken. En toch zijn er ook vakantie-accommodaties in de buurt van de oever. Bij sommige kunt u de uitzicht op het meer zelfs vanaf het terras of balkon genieten. Hier vindt u vakantiewoningen met uitzicht op het meer.

Lazise

Flaneer langs de drukke oeverpromenades van Lazise en bezoek de schilderachtige binnenstad. In het centrum met al zijn kleine gezellige hoekjes en straatjes kunt u de sfeer van de verleden tijd proeven. De goed onderhouden stadsmuur met zijn oude torens, tinnen en het scaliger-kasteel beschermt de oude binnenstad al vanaf de middeleeuwen. In de kleine steegjes wordt de schilderachtige idylle niet verstoord door lawaai van motorvoertuigen. Vindt uw vakantiewoning in Lazise!

Limone sul Garda

De aan de noordoever van het meer gelegen stad Limone sul Garda wordt gekenmerkt door haar landschappelijk betoverende ligging middenin olijvenbossen. In de plaats zelf is de barokke kerk San Benedetto met zijn schilderijen van Andrea Celisti iniendergeval een bezoek waard. Hier vindt u uw droomaccommodatie in Limone.

Een El Dorado voor sportliefhebbers

Naast de landschappelijke schoonheid biedt het Gardameer ook veel mogelijkheden er een actieve vakantie van te maken. Surfers en zeilers kunnen hun hart ophalen. Bijna in elke plaats rondom het meer zijn zeil- en surfscholen, waar men de spullen ook kan huren. In het bijzonder aan de noordelijke kant van het meer, ongeveer tot op hoogte van Malcesine, zijn de windverwachtingen perfect. Torbole is vanwege zijn ideale ligging de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekend surfgebied Voor beginners is het zuidelijke deel van het meer beter geschikt, omdat hier de wind iets minder krachtig is. De mooie landschap nodigt u echter ook uit om te wandelen en te mountainbiken. Er worden verschillende routes aangeboden: van eenvoudige routes voor het hele gezin, tot zwaardere wandel- en moutainbikeroutes voor geoefende sportievelingen met een goede conditie.

Uit culinarisch oogpunt heeft het Lago di Garda het een en ander te bieden of is er iemand die nee zegt tegen lekkere pasta, boterzachte gnocci of verse vis? Hier vindt u echte italiaanse keuken voor elke smaak en elk budget. Of men probeert zelf heerlijke recepten, want waarom heeft u anders een vakantiehuis gehuurd?