Inloggen
Usedom
Blogbericht van 12-11-2012

Top 10 Duitsland

Duitsland is razend populair als vakantiebestemming: Toerismebureaus uit alle delen van het land meldden in 2012 een record aantal bezoekers. De redenen zijn net zo divers als het land zelf, maar het heeft zeker met de welhaast onbeschrijflijke overvloed aan volksfeesten, sportevenementen, muziekfestivals en andere evenementen te maken. Maar misschien heeft het ook te maken met het redelijke prijsniveau, dat in vergelijking met andere Europese vakantielanden wel degelijk stand houdt. Dat geldt zowel voor de overnachtingstarieven als voor de kosten ter plaatse, bijvoorbeeld voor de beker met ijs, het restaurant of het entreegeld. Bij vakantiehuizen geldt de bekende regel wie het eerst komt, en daarom stellen wij  vandaag de tien snelst geboekte vakantieaccommodaties in Duitsland aan u voor. Welke dat zijn, weten wij uit het afgelopen jaar en met zekerheid zullen zij voor de zomermaanden van 2013 weer vroeg volgeboekt zijn. Onze top 10 huizen staan op Rügen, in de Eifel, op Usedom, aan het Mecklenburgse Merenplateau en op andere plaatsen. En voor het geval een volksfeest, muziekfestival of sporttoernooi een aanleiding voor uw vakantie is, leveren wij er gelijk de juiste datum bij.


1. Oost-Friesland – Appartement voor 4 personen vanaf 609 euro/week

"Waarom hebben de Oost-Friezen geen energieproblemen? Die gaan naar de zee en halen gewoon een “kilo wad”." Over deze streek worden graag en vaak Oost-Friese grappen ten beste gegeven. Een “kilo wad” hoeft u in dit appartement voor vier personen echter niet te halen, want het licht kan met de stroom van het huis zelf aangedaan worden. Als tip voor een evenement bevelen wij u de muzikale zomer in Oost-Friesland aan, dat van 5 tot en met 28 juli 2013 plaatsvindt.

Alle vakantiehuizen in oost-friesland


2. Rügen – Vakantiehuis voor 4 personen vanaf 569 euro/week

Volgend jaar kunt u op 27 en 28 juli op Rügen het zogeheten Binzer Sommerfest bezoeken. Op 27 juli wordt er vuurwerk boven de zeebrug van Binz aangestoken, het hoogtepunt van het feest. Als u graag actief bent in uw vakantie, kunt u uw bezoek aan het zomerfeest ook gewoon combineren met een fietstocht. Dit top 10 vakantiehuis ligt in Bergen, een stadje ongeveer 17 kilometer van Binz verwijderd.

 

Alle vakantiehuizen op Rügen

3. Eifel - Vakantiehuis voor 5 personen vanaf 469 euro/week

Dit vakantiehuis voor vijf personen ligt in Lissendorf. U kunt heel veel ontdekken in het Nationaal Park Eifel, dat zich over een oppervlakte van 110 km² uitstrekt. De flora en fauna alhier doen u de stress van alledag vergeten en bieden u de kans hier uw batterijen weer opladen. Actie-fans raden wij een bezoek aan het Eifel-Rallye-Festival aan, dat van 25 tot en met 27 juli 2013 georganiseerd wordt.

Alle vakantiehuizen in de Eifel

 

4. Brandenburg - Vakantiehuis voor 22 personen vanaf 2.255 euro/week

Uitstekende beoordelingen krijgt dit vakantiehuis, dat geschikt is voor een grotere groep die gezamenlijk de vakantie door wil brengen in een villa die onder monumentenzorg valt. Gezellige spelletjesavonden, samen koken en mooie momenten in familiekring kunt u in deze vakantie combineren met een bezoek aan het naburige Polen.


Alle vakantiehuizen in Brandenburg

 

5. Harz – Houten huis voor 6 personen vanaf 455 euro/week

"Een zeer mooi, schoon huis, dat alles biedt, wat men voor een aangenaam verblijf nodig heeft", schreven atraveo-klanten over het houten huis dat in Blankenberg ligt. Fervente rockfans kunnen komende zomer van hieruit het Rockharz-Festival bezoeken, dat van 11 tot 13 juli plaatsvindt.


Alle vakantiehuizen in de Harz6. Usedom - Appartement voor 3 personen vanaf 476 euro/week

Volgend jaar augustus is er op sportgebied genoeg te doen op het eiland in de Oostzee: Van 2 tot 4 augustus wordt  er het grootste volleybaltoernooi ter wereld georganiseerd. Siervuurwerk maakt het evenement compleet. atraveo heeft het appartement dat daar bij past. In Zempin gelegen, is deze vakantieaccommodatie "klein, fijn, vooral schoon". Zo beschreven atraveo-vakantiegangers het.

 

Alle vakantiehuizen op Usedom


7. Mecklenburgs Merenplateau - Vakantiehuis voor 8 personen vanaf 1.587 euro/week

In een rustig vakantiepark gelegen, biedt dit vakantiehuis heel dichtbij de mogelijkheid om te vissen en naar het strand aan de Müritz is het ook maar een paar honderd meter. Wij bevelen bovendien het "at.tension-Festival" in Lärz aan, dat van 5 tot 8 september 2013 zal plaatsvinden. Hier wordt een mengeling van kunst, theater, bioscoop en concert aangeboden.


Alle vakantiehuizen aan het Mecklenburgse Merenplateau

8. Rügen - Appartement voor 7 personen vanaf 780 euro/week

Voor het eerst zijn de Ostseefestspiele in juli 2013 behalve in Greifswald en Stralsund ook op Rügen te gast. Als u uw zomervakantie op het eiland doorbrengt, boekt u dan dit appartement voor zeven personen in Altefähr, dat de top 10 van de snelst geboekte vakantieaccommodaties heeft gehaald.


Alle vakantiehuizen op Rügen

 

9. Nordsee - Vakantiehuis voor 4 personen vanaf 799 euro/week

Dit vakantiehuis voor vier personen ligt in de plaats Burhave aan de Noordzee en naar de Waddenzee en het strand is het minder dan 500 meter. Vanuit het appartement kunt u prima aan de Bremerhavener Festwoche beginnen, die van 24 tot 28 juli 2013 plaatsvindt.


Alle vakantiehuizen aan der Noordzee
10. Noord-Friese eilanden - Appartement voor 2 personen vanaf 245 euro/week

"Klein schoon appartement, wat je nodig hebt, is aanwezig." Zo wordt dit appartement op het eiland Nordstrand  door atraveo-klanten beschreven. Van hieruit kunt u een uitstapje naar het vasteland maken en de Husumer Matjestage bezoeken, dat van 28 tot 30 juni 2013 plaatsvindt.Alle vakantiehuizen op de Noord-Friese eilanden