Inloggen
Collage van de prijsuitreikingen aan Split en aan Malcesine
Blogbericht van 19-05-2014

Split en Malcesine onderscheiden met trofee

Onlangs zijn de prijzen voor de beste Kroatische en de beste Italiaanse vakantieplaats van 2014 overhandigd aan de winnaars.

Bij beide prijsuitreikingen, die elk tijdens een feestelijke aangelegenheid plaatsvonden, was te zien wat voor bijzondere respons de atraveo-prijs sinds zijn invoering in 2010 inmiddels oproept. Al bij de bekendmaking van de winnaars van dit jaar begin maart bleken zowel de officiële vertegenwoordigers van Split als van Malcesine erg trots te zijn op de onderscheiding en verheugden zij zich erop een vertegenwoordiger van atraveo in hun plaats te mogen verwelkomen.
 

Split: Sint-Domnius-dag

Vedran Matošić, directeur van het bureau voor toerisme van Split, en zijn collega’s vonden al snel een goede gelegenheid om de prijsuitreiking in een passend kader te organiseren. Traditioneel vindt ieder jaar begin mei het feest ter ere van de heilige Domnius, de heilige van de stad Split, plaats. Behalve een grote processie, die de kern van dit grootste en belangrijkste feest van Split is, vindt er in een tijdsbestek van twintig dagen een bonte reeks van cultuur-, sport- en amusementsevenementen plaats, waarmee de stad regelmatig veel bezoekers aantrekt.
 

Aan de vooravond van de feestelijke optocht door de stad vond onder andere de opening van het bloemenfestival in de catacomben van het voormalige paleis van Diocletianus plaats. Pia Theresa Hasky, atraveo’s productmanager voor Kroatië, reikte daar voor een groot en hooggeplaatst publiek – er waren niet alleen vertegenwoordigers van de stad aanwezig, maar onder andere ook een aantal ambassadeurs van buitenlandse staten zoals Canada, Amerika en Japan – de prijs uit aan de burgemeester van Split, Ivo Baldasar. In een korte toespraak benadrukte Pia Hasky het belang van Split als een van de belangrijkste vakantiebestemmingen voor vakantiehuisgasten aan de Kroatische Adriatische kust. Uit een aantal bij atraveo afgegeven klantenbeoordelingen citeerde ze daarbij tevens wat vakantiegangers zo bijzonder goed aan Split bevalt. Burgemeester Baldasar sprak zijn dank uit en verheugde zich vooral over het feit dat in de eerste plaats de unieke mix van cultuur- en strandvakantie de plaats Split voor veel reizigers zo aantrekkelijk maakt. Of u nu in de lange geschiedenis van de stad duikt, die teruggaat tot de Romeinse tijd, door de steegjes van de bezienswaardige oude binnenstad slentert, gaat shoppen, ‘s avonds aan de havenpromenade chic gaat dineren of gewoon ontspant op het strand en een duik neemt in de Adriatische Zee – Split biedt zijn bezoekers een geweldig scala aan mogelijkheden.
 


Malcesine: prijsuitreiking in Palazzi Scaligeri

Al in april reisde Bianca Bontempo, atraveo’s productmanager voor Italië, naar het Gardameer om de prijs voor de beste Italiaanse vakantieplaats aan Malcesine te overhandigen (in onze nieuwsbrief heeft u hier al over kunnen lezen). De prijsuitreiking vond bij wijze van uitzondering niet in Malcesine, maar in de provinciehoofdstad Verona plaats, waar ook het provinciale bureau voor toerisme gevestigd is.

In de geweldige ambiance van de middeleeuwse Sala Rossa in Palazzi Scaligeri, de zetel van het provinciale bestuur, overhandigde Bianca Bontempo de prijs aan Elvira Trimeloni van het toerismebureau Malcesine. Ruggero Pozzani en Loris Danielli van het bureau voor toerisme van de provincie Verona woonden de uitreiking ook bij. En als speciale gast kwam zelfs de president van de provincie Verona, Giovanni Miozzi, langs, die liet blijken heel erg blij te zijn dat de atraveo-vakantiegangers een plaats in „zijn“ provincie tot de beste vakantieplaats van het jaar 2014 gekozen hebben. In dit kader riep hij Malcesine uit tot een symbool van de schoonheid en de bezienswaardigheden die de hele regio te bieden heeft, dat tegelijkertijd aantoont dat de inspanningen die men op het gebied van toerisme ondernomen heeft om de economische crisis te overwinnen succesvol zijn.


Het voltallige atraveo-team zegt nog een keer tegen beide prijswinnaars:

„Hartelijk gefeliciteerd!!!“

en wenst iedereen alvast succes voor volgend jaar.

Overigens zal in juni de uitreiking van de prijs aan Moraira, de beste Spaanse vakantieplaats, plaatsvinden.

Een verslag over de prijsuitreiking aan Enkhuizen, de beste Nederlandse vakantieplaats, vindt u hier en een samenvatting over alle prijswinnaars van 2014 en de prijs vindt u hier.