Inloggen
Blogbericht van 16-03-2012

Onder de Spaanse zon

Bruingebrand, goed uitgerust en aangestoken door het Spaanse temperament keren ieder jaar weer duizenden vakantiegangers uit Spanje terug. Het Iberische schiereiland behoort tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa en is allang geen geheime tip meer. Degene die de España-koorts eenmaal te pakken heeft, komt er bijna nooit meer van af. Spanje is veelzijdig genoeg en te groot om tijdens een vakantie helemaal te bereizen. De verscheidenheid van het landschap weerspiegelt ook in het brede aanbod aan vakantieaccommodaties. Circa 14.000 vakantiehuizen, finca´s, poolvilla´s en appartementen zijn bij atraveo te boeken.

De beste tijd om naar Spanje te gaan: Het hele jaar door
Ieder jaargetijde heeft zijn eigen bekoring. In het voorjaar kunt u Mallorca bezoeken om de prachtige amandelbloesem te zien of van de eerste warme zonnestralen genieten tijdens sightseeing in Barcelona. In de week voor Pasen zijn er op veel plaatsen feestelijke processies en u kunt ontelbare volksfeesten bijwonen. Hiervoor kunt u het beste de regio Murcia in het zuidoosten aandoen. De Canarische Eilanden lokken met prachtig strandweer en nog betaalbare prijzen, vooral in de voorzomer. Hetzelfde geldt voor de herfst, als het aangenamere klimaat uitstekend geschikt is voor sportieve activiteiten. En redelijk veel vakantiegangers reizen ook in de laatste maanden van het jaar naar Spanje en overwinteren in het zuiden van het land, in de omgeving van de Costa del Sol. Wat niet veel mensen weten; in Spanje kunt u ook skiën. Want zowel in de Pyreneeën als ook in de Sierra Nevada vinden wintersporters goed ontwikkelde skigebieden en pisten in alle moeilijkheidsgraden.

De klassieker: de finca op Mallorca
Toch is en blijft de zomer de meeste geliefde vakantietijd. De typisch Spaanse finca´s en poolvilla´s behoren tot de bestsellers bij atraveo. In de zomer garanderen zij privésfeer en ongestoord zonnebaden aan de vakantiegangers. Ontspanning en rust staan hier hoog in het vaandel. Breng uw vakantie ver weg van de zorgen van alledag en helemaal in de geest van het Spaanse levensgevoel door: „Mañana, mañana“ zonder stress. Voor een vakantie met de hele familie of met vrienden zijn een ruime finca en een uitgestrekt grondstuk zeer geschikt.

Een vakantiehuis aan het strand
Ook de accommodaties die vlakbij het strand liggen zijn zeer geliefd – bij meer dan 8.000 Spaanse kustkilometers is de keuze evenredig groot. Maakt u de keuze: de Atlantische Oceaan of de Middellandse Zee, het vasteland of een eiland. Daarbij zou u moeten letten op de recreatiemogelijkheden die u leuk vindt: Duikers vinden de mooiste baaien aan de kust van de Middellandse Zee, de Costa Blanca biedt ideale omstandigheden voor het kitesurfen, een uitgebreid aanbod vindt u ook in vakantieparken. atraveo heeft dit seizoen het assortiment succesvol uitgebreid en kan aan de Costa Brava bijvoorbeeld al meer dan 2.000 nieuwe vakantiehuizen aanbieden.

Een haciënda in het binnenland
Iets heel anders als de levendige kust is het binnenland. Ontdek de bergen en de dalen van de Pyreneeën in het noorden of kijk met verwondering naar het bergpanorama tijdens een fietsvakantie. Recreatieve sporters krijgen vooral in Galicië waar voor hun geld. Het dichte net aan wandelwegen, de zeer romantische natuur en de pittoreske dorpen wachten allemaal op u.De bekendste route loopt zonder twijfel langs de Jakobsweg. Naast de Spartaanse pelgrimsoorden en eenvoudige bedevaartsaccommodaties vindt u in deze regio ook goed uitgeruste land- en vakantiehuizen. De reisgids Dumont beveelt hiervoor atraveo aan.Een appartement voor stedenreizen
Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn de Spaanse steden een absolute must. De eeuwenoude geschiedenis van het land is niet alleen in de vele musea in het land gedocumenteerd, ook architectonische meesterwerken en imposante kathedralen zijn een bewijs van het kunsthistorische erfgoed. Die wereldmetropool Barcelona en de hoofdstad Madrid behoren uiteraard tot de meest geliefde bestemmingen van de stedenreizen. In het zuiden zou u Marbella, Granada en Sevilla moeten bezoeken, aan de oostkust tellen Alicante en Calpe tot de toeristenmagneten.


Na het bezoek aan een museum of een uitgebreide shoppingtour zijn de bars en restaurants uitermate geschikt voor een korte adempauze en ook om de typisch Spaanse tapas en paella te proeven. Als u deze Spaanse lekkernijen zelf zou willen klaarmaken, is de keuken in uw accommodatie hier uitermate geschikt voor. In de steden vindt u zelden vrijstaande huizen, maar het aanbod aan stadsappartementen is groot. Hiervoor beveelt de Reisgids Dumont direct atraveo aan.

Welke hoek van Spanje u ook voor uw volgende vakantie uitzoekt, laat u aansteken door het Spaanse levensgevoel!

Meer inspiratie en tips voor uw vakantie vindt u in onze blogbijdragen onder www.atraveo.nl/blog/spanje