Inloggen
Vissers zegen!
Blogbericht van 14-12-2011

Vakantie in overeenstemming met de natuur


Natuurliefhebbers houden ervan met de natuur in overeenstemming te leven. Adem de frisse lucht in en laat de dagelijkse drukte achter je. Neem afstand en krijg nieuwe kracht. Terwijl de één urenlang aan een fjord of meer de hengel in het water gooit, geniet de ander de natuur liever met de fiets of in de wandelschoenen.
Blokhutten, kluizenaarshutten en landhuizen middenin de natuur zijn hiervoor ideaal.


Vissers zegen!


Enthousiaste hobbyvissers vinden hun favoriete bestemming vooral in de skandinavische landen, maar ook in Duitsland. Zeer populair zijn de Noorse Fjorden en de Lofoten, die bijzonder visrijk zijn en een fatsoenlijke vangst beloven. Wie liever aan een meer zijn hengel uitgooit, vindt in Zweden of Finland ontelbare meren. Wie niet naar het hoge noorden wil reizen, kan ook terecht aan de Noord- en Oostzeekust van Denemarken of aan het Mecklenburgse Merenplateau, waar eveneens uitstekende vismogelijkheden zijn.


Veel vakantiehuizen in de vissersportgebieden zijn hierop ingesteld: vaak beschikken zij over een (motor)boot, een plek om te fileren, een grote diepvrieskast en soms ook over een rookoven. Het vissersgeluk is perfect, als dan ook de vissen nog willen bijten en de diepvrieskast en rookoven snel gevuld zijn.


Te voet of met de fiets – de natuur is altijd dichtbij!

Idylle in een groene omgeving
Idylle in een groene omgeving

Wie liever te voet of met de fiets van de natuur wil genieten, kiest het beste een vakantiehuis als thuisbasis om van daaruit de ontdekkingstochten te beginnen. Op de plattegrond, die bij elke vakantiehuisomschrijving is bijgevoegd, vindt u de exacte ligging van elke nog zo kleine plaats. Vaak is zelfs de exacte ligging van de afzonderlijke vakantiehuizen aangegeven. Zo kunt u thuis al de routes plannen en zich op de (ont-)spannende tochten verheugen!Favoriete bestemmingen voor wandelliefhebbers zijn de Alpen, die naast veeleisende wandeltochten ook familievriendelijke routes aanbiedt, waar ook de kleintjes veel plezier zullen hebben. Wat vindt u van een zomervakantie in Tirol, die naast wandelingen voor iedereen, ook veel afwisseling en veel natuur in petto heeft? Breng met uw kinderen een bezoekje aan het Nationaal Park Hohe Tauern en observeer marmotten en steenbokken.

Voor wie sportief is, zijn er ook zwaardere routes, waarbij ook een ruim aantal hoogtemeters wordt afgelegd. Ook hier biedt Oostenrijk een aantrekkelijk aanbod aan uitgestippelde wandelroutes. Het maakt niet uit, of u met de familie kleinere dagtochten of lange afstanden wilt afleggen – na een belevenisvolle dag kunt u de indrukken gezamenlijk op het terras de revue laten passeren en nieuwe plannen maken voor de volgende dag.

Wie op de fiets van een sportieve uitdaging houdt, is in de Alpen eveneens aan het juiste adres. Iets minder uitdagend daarentegen is het bijvoorbeeld in het Nationaal Park De Hoge Veluwe: voor gezinnen is deze bestemming ideaal, omdat het bestaat uit heide, bossen en duinen. De wegen zijn vlak, zodat ook de kleintjes succesvol de routes kunnen fietsen. Voor een pauze zijn de talrijke restaurants een uitkomst, waar u poffertjes en andere specialiteiten kunt proeven.