Inloggen
Vakantiehuizen in Venetië op de satellietfoto
Blogbericht van 08-05-2015

Hé, waar is dat dan?

Van bovenaf gezien biedt de wereld verbazingwekkende perspectieven. Iets bekends laat zich letterlijk van een andere kant zien en ziet er plotseling vreemd uit. Andere dingen lijken daarentegen nog vertrouwder. Misschien omdat we het al van een plattegrond of een autokaart kennen. 

Had u bijvoorbeeld geweten wat er op de coverfoto van dit bericht te zien is? Het is Venetië dat midden in een lagune aan de Italiaanse Adriatische kust ligt. Hier is heel mooi de Canale Grande te zien die als een S door de stad slingert.

Maar behalve de bijzondere esthetiek, die de kijker door het vogelperspectief geboden wordt, bieden landkaarten en luchtfoto’s ook een heel essentieel voordeel: men krijgt een ruimtelijk overzicht van een gebied – of heel concreet: van een vakantiebestemming. Dit voordeel willen wij aan u doorgeven. Van het overgrote deel van de aangeboden accommodaties weet atraveo namelijk de exacte locatie en met de interactieve landkaart kunt u deze direct op de satellietfoto opzoeken. 

Hoe de zoekfunctie op de landkaart werkt?

Heel eenvoudig en intuïtief. Net als anders kiest u in het zoekvenster eers de zoekcriteria die voor u relevant zijn. Naar welke regio wilt u? Misschien naar Toscane of naar de Franse Atlantische kust? Wanneer en hoe lang wilt u reizen? Hoeveel vakantiegangers gaan er mee? Is een zwembad belangrijk? Of toch liever dicht bij de kust? Of misschien zelfs beide? Heeft u een kinderbedje nodig? Een klik op "Aanbiedingen tonen" brengt u rechtstreeks naar de resultatenlijst met alle geschikte accommodaties.

Naast de resultatenlijst ziet u de tab „Landkaart“. Als u hierop klikt, krijgt u de kaart te zien en de objecten van de resultatenlijst die daarop getoond worden. Met een klik op een van de blauwe huisjes komt u bij de omschrijving van de betreffende accommodatie. 

U kunt het kaartfragment natuurlijk ook verschuiven, vergroten en verkleinen. „Reis“ op de kaart virtueel door een regio, bijvoorbeeld dwars door Bretagne of langs de kuststroken van de Italiaanse Riviera. In het gewijzigde kaartfragment kunnen steeds weer nieuwe objecten geladen worden.

Belangrijk: mochten er heel veel vakantiehuizen aan uw zoekcriteria voldoen, laten wij u in eerste instantie niet alle objecten op de kaart zien zodat u overzicht behoudt. De aanbiedingen die u ziet, zijn dezelfde die ook op de eerste plaatsen van de resultatenlijst terug te vinden zijn. Er kunnen echter steeds weer andere objecten geladen worden. Of u verfijnt het kaartfragment zo, dat er nog maar maximaal 50 aanbiedingen in aanmerking komen.

Kies uw eigen favoriete regio en probeer het gewoon eens zelf uit! U kunt in de volgende passage natuurlijk ook eerst meegaan op een kleine rondreis. 

 

De wereld van vakantiehuizen van boven gezien

Sinds wij onze nieuwe interactieve zoekfunctie op de landkaart ingevoerd hebben, zijn ons een aantal interessante dingen opgevallen. Maak samen met ons een korte reis, waarbij we de wereld en de vakantiehuizen die er op staan van boven bekijken.

  • Opgelet: onderstaand tonen wij u slechts kleine stukjes van onze interactieve landkaart. Als u datgene wat wij u laten zien graag zelf wilt bekijken en als u verder rond wilt kijken op de kaart kunt u gewoon op een van de links in de teksten onder de afbeeldingen klikken.