Inloggen
 Vakantiehuis in Italië – het populairste vakantieland van Europa
Blogbericht van 13-01-2012

Benvenuti in Italia!


Sinds jaren staat Italië helemaal boven aan bij de populariteit van Europese vakantiehuistoeristen. Italië was in 2011 de vakantiebestemming van elke vierde vakantiegast van atraveo. De eerste weken van het lopende boekingsseizoen geven  duidelijk aan, dat het land van de pizza en pasta ook in 2012 nummer 1 en zodoende het meest geboekte vakantieland zal blijven. Dankzij de veelvuldigheid, die het land te bieden heeft, kunnen vakantiegasten tijdens elke vakantie iets nieuws ontdekken.

Wij laten u zien, wat de favoriete vakantieregio's van onze klanten zijn. Bovendien presenteren wij een aantal buitengewone of onbekendere vakantiebestemmingen en presenteren geschikte vakantiehuizen voor uw aankomende vakantie.

De favoriete regio's voor een vakantie in Italië

Bij vakantiegasten van atraveo staan helemaal bovenaan de schitterende Toscane, de bruisende Adriatische Kust en het Gardameer. Geen wonder, dat meer dan de helft van alle italiaanse vakantiehuizen verdeeld liggen over deze drie regio's.


Agritoerisme, rustico's en landhuizen in de Toscane


Veel vakantiegasten worden door de Toscane aangetrokken vanwege het landschap en vele dromen van een landgoed, omgeven door olijfgaarden met uitzicht op de omliggende wijnheuvels. Naast gerestaureerde rustico's, die vaak nog zijn voorzien van originele terracottavloeren en massieve houten balken, is er op het platteland ook agritoerisme. Dit zijn vakantieverblijven op een boerderij. Geniet van de geur van fruitplantages en bereidt uw diner met verse groente. In de kleine boerderijwinkeltjes kunt u wijn en olijfolie uit eigen productie kopen. En misschien mogen uw kinderen zelfs bij het voeren van de dieren helpen.

Wie in zijn vakantie privacy zoekt, zal een vrijstaand vakantiehuis met privé zwembad waarderen. Hier kunt u ongestoord zonnebaden en van uw welverdiende rust genieten. Villa's met zwembad horen vanzelfsprekend tot de bestsellers van atraveo en zojuist is het assortiment in de Toscane voor het aankomende seizoen verruimd. Idyllisch gelegen en stijlvol ingericht, vindt u hier een oase van rust.Een geheime tip voor natuurliefhebbers is Umbrië, de buurregio van de Toscane. Hier ligt het „groene hart van Italië“. Onberoerde landschappen, afgelegen dorpen en een stukje Italië waar nog geen massatoerisme is, wachten hier op u.


Vakantieparken aan de Adriatische Kust

Exact het tegenovergestelde is de Adriatische Kust in Italië met kilometerlange zandstranden, badplaatsen met restaurants, cafés en een ruim aanbod aan vrijetijdsbesteding. Voor een gezinsvakantie zijn vooral de vele vakantieparken en residences erg geschikt. Tot de favoriete vakantiebestemmingen van atraveo klanten horen Bibione, Caorle, Lignano, Rosolina Mare en Lido di Jesolo.Appartementen met uitzicht op het meer

Zwemvakanties kunt u niet alleen aan zee doorbrengen, ook de italiaanse meren horen  tot de favoriete vakantiebestemmingen. Helemaal vooraan het Gardameer. Indien ten noorden van de Alpen in het voorjaar nog koele temperaturen heersen, kunt u hier op de oeverpromenade in de warmende zon al een wandeling maken. Aan de Noordoever ligt Riva del Garda, de „parel van het Gardameer“. Een passende bijnaam voor de winnaar van de „favoriete Italiaanse vakantieplaats 2011“ bij atraveo. Maar ook de andere oever heeft speciale voordelen en schilderachtiges dorpjes, om te ontdekken.

 


Net zo veelvuldig zijn de oevers van het Lago Maggiore met de subtropische vegetatie en het heuvelachtige achterland en het Comomeer met het adembenemende uitzicht op de Alpen. Geniet van dit uitzicht vanaf uw vakantieverblijf en boek één van onze nieuw in het assortiment opgenomen appartementen in de buurt van de oevers.


Van Zuid-Tirol tot Sicilië

De Alpen zijn het hele jaar door een favoriete vakantiebestemming en Zuid-Tirol wordt vooral door actieve vakantiegasten graag bezocht. In de winter zijn het de besneeuwde heuvels en pistes, die talrijke wintersporters aantrekken, in de zomer nodigen de toppen en dalen u uit om te wandelen, te klimmen of te mountainbiken.

Ruim 1.200 km zuidelijker ziet het er heel anders uit. Het heuvelachtige landschap van Sicilië aan de „laarspunt“ zijn van vulkaanse oorsprong en worden aangevuld door vruchtbare kuststroken. De zomers zijn er heet en droog. Dan is het goed, als de zee of een zwembad in de buurt is om af te koelen. Naast Sicilië ligt het eiland Sardinië, een eveneens veelvuldig geboekte vakantiebestemming. Witte natuurlijke zandstranden, rotsachtige eenzame baaien, steile granietrotsen, oerige grotten en geurende pijnboombossen vormen de kust van Sardinië.

Tot slot willen wij uw aandacht voor de „hak van de laars“ - Apulië. Niet allleen de steden en de grote bouwwerken zijn een vakantie waard, ook een bezoekje aan de trulli is een belevenis, wat u niet mag missen. Wat vroeger „huizen voor arme mensen“ waren, is tegenwoordig een toeristische trekpleister. Dankzij de massieve stenen, de dikke muren en de kleine ramen zijn deze ronde huizen in de zomer ideaal beschermd tegen de hitte en behouden zij de warmte in de koude winter. Het karakteristieke kenmerk is het kegelvormige stenen dak versierd met een symbolische steen. 

Misschien is deze onovertroffen keuze de reden waarom de Baedecker Allianz Reisgids atraveo als „belangrijk adres“ aanbeveelt, als het gaat om vakantiehuizen en -appartementen in Italië.
 

Nu is de keuze aan u. Ervaringen en handige tips van andere vakantiegasten vindt u in onze klantenbeoordelingen.