Inloggen
Henrik Trygg www.imagebank.sweden.se
Blogbericht van 15-12-2011

Gezellige familiereünie in een vakantiehuis


Sanne woont met haar man en kinderen in Amsterdam, oma Grietje en opa Jacob in Nijmegen, Rafael en zijn vriendin wonen in Edam – net als deze mensen, wonen veel families verspreidt over het hele land! Gebruik de feestdagen of een hele vakantieweek eens voor een vakantie met meerdere generaties! In plaats van oma en opa thuis te bezoeken, verzamelt de hele familie zich in een vakantiehuis! Begin de dag gezellig samen met een ontbijt in groot gezelschap, houdt u bezig met uw hobby zonder afleiding van de dagelijkse stress. Een groot vakantiehuis is daarvoor ideaal: elk familielid heeft voldoende ruimte en ´s avonds kunt u gezellig samen zitten, koken, spelletjes doen, babbelen en oude verhalen van vroeger vertellen! Een prettige bijkomstigheid: als oma en opa meegaan, kunnen de ouders ook weer eens een beetje tijd met zijn tweeën doorbrengen!


  • Benoem iemand die alles organisiert – die tegelijk contactpersoon is voor alle belangen – die de voorkeuren en de ongemakken van de medereizigers kent en daarmee bij de keuze van de bestemming rekening houdt.
  • Lange wachttijden voor de badkamer kunnen worden voorkomen, als het vakantiehuis meerdere badkamers heeft.
  • Opa Jacob snurkt? Een overeenkomstig aantal slaapkamers en een extra slaapbankje kunnen conflicten voorkomen.
  • Sanne moet nog een concept uitwerken? Geen probleem in een huis met internetverbinding.
  • Zijn de kinderen nog klein? Een huis met een kleinkind-interieur geeft de nodige veiligheid en: is er een ledikantje en een hoge stoel aanwezig, dan bespaart dit ruimte in de auto. Bovendien belangrijk: niet te veel trappen, een beveiliging op het fornuis en kindvriendelijke stopcontacten.
  • Een grote tuin, een gemeenschappelijke ruimte, misschien zelfs een zwembad zorgen voor afwisseling. Als de tuin dan nog over een speeltuin beschikt of de uitgekozen bestemming dichtbij het strand ligt, zijn niet alleen de kleintjes gelukkig.
Bij groepen adviseren wij de vakantieperiode en de bestemming vroegtijdig vast te leggen, want de grotere huizen in de favoriete vakantieregio’s zijn erg gevraagd en worden vroegtijdig geboekt.
De volgende landen en regio’s zijn bij grote families en vriendengroepen enorm gevraagd: De skigebieden van Europa, de Toscane, rondom de italiaanse meren, Spanje, Denemarken en natuurlijk Duitsland en Nederland.

Grote huizen in Duitsland en omgeving

Een paar adviezen van klanten voor diegene, die niet zo ver willen reizen:

Vakantiehuis voor 25 personen in Regen in het Beierse Woud. Dit huis kreeg dit jaar bijzonder positieve beoordelingen: "Wij waren met een groep van 6 volwassenen en 3 kinderen tussen de 5 en 10 jaar en voelden ons helemaal thuis. Het skigebied en het nationaal park zijn eenvoudig en snel te bereiken. Wij komen zeker gauw weer terug."

Dit vakantieappartement voor 9 personen in Oberharmersbach in het Zwarte Woud heeft in 2007 een zeer goede beoordeling gekregen: „Idyllisch gelegen, echter wel iets buiten de plaats, maar dit was juist een pluspunt voor de rust en ontspanning. Het interieur was absoluut comfortabel, de bedden en het beddengoed was ruimschoots voor het aantal personen aanwezig en het ruimte aanbod (wij waren met 5 kinderen tussen de 1 en 11 jaren) was ruim voldoende.“

Het bijhuis van een boerderij in Braamt in Gelderland werd door een vakantiegroep zeer positief beoordeeld: „Wij waren ruim een week met een groep in de leeftijd van 18 – 60 jaar in dit mooie huis! Super vakantie en wij komen altijd graag weer eens terug! Wij voelden ons net als Harry Potter in Hogwarts, erg gezellig, veel ruimte en erg schoon!“
 

Wintervakantie met vrienden en familie

Klanten, die met hun familie en vrienden weg zijn geweest, adviseren voor de wintervakantie deze vakantiebestemmingen, want wat is er gezelliger, als na een sportieve dag ´s avonds gezamenlijk voor de open haard een lekker kopje hete thee te drinken en de gebeurtenissen van die dag nog eens door te nemen?

Erg tevreden was een reisgezelschap in 2008 met dit vakantiehuis voor 8 personen in .verbier in Wallis: „Voor onze groep was alles perfect. Zowel de probleemloze boeking als ook het smaakvol ingerichte huis met gezellige open haard viel in de smaak…Met de auto naar Le Chable. Van daaruit in de gondel zonder lange wachttijden (hoofdseizoen!) en direct waren we in het schitterende skigebied van Verbier.“

Vakantiehuis voor 16 personen
op een groot weiland aan de rand van het bos in het Salzburger Land. Na een lange dag op de piste, brengt u gemeenschappelijke uurtjes het beste door op het zonneterras of in de gezellige woonkamer van de hut. Hoe tevreden onze klanten zijn, ziet u aan de positieve beoordelingen: „Groot en gezellig vakantiehuis. De woonkeuken is ideaal geschikt voor grote groepen en biedt voldoende ruimte om te eten, om te verblijven, om televisie te kijken en voor vrijetijdsbesteding. Korte wegen naar de skigebieden in de omgeving.“


Het hele jaar door zijn bij atraveo-klanten ook volgende vakantiehuizen voor grotere groepen erg favoriet: 

Natuurlijk zijn de grote huizen allemaal geschikt voor Sanne’s familie reünie, een uitstapje met de tennisclub van opa Jacob of de studenten van Rafael!