Inloggen
Blogbericht van 24-02-2012

Tchin-tchin

Frankrijk staat bekend als het land voor wijnliefhebbers en fijnproevers bij uitstek. Naast de geselecteerde druivensoorten, die groeien en bloeien in een bevoorrechte omgeving en de basis vormen voor de uitstekende wijnen, heeft de Franse keuken wereldwijd een uitstekende naam. Breng uw vakantie door in het land dat uw tong streelt! We willen u graag voorstellen aan een aantal karakteristieke vakantiestreken waar eten en drinken een zeer belangrijke rol spelen. Maak deze lekkernijen ook klaar naar uw eigen smaak in de keuken van uw vakantiehuis.

Champagne
De streek Champagne staat over de hele wereld bekend om haar uitstekende mousserende wijn. U kunt het beste genieten van de edele wijnen in een stijlvol château dat karakteristiek is voor de streek. De champagne is niet alleen in vloeibare vorm een genot; u kunt er ook geweldig mee koken of zelfs fantasierijke desserts mee maken. Wat denkt u bijvoorbeeld van een champagnesorbet met frambozen of ananas?
Elzas
De Elzas staat voor een grote verscheidenheid aan hoogwaardige kwaliteitswijnen. Met name de Pinot Noir is dan toch wel een bijzondere wijn met zijn kersachtige aroma en de enige uit de Elzas waarvan een rosé gemaakt wordt. Tarte flambée en quiche passen uitstekend bij de wijnen uit de Elzas, of een glas most. Langs de Route du Vins, oftewel de Elzasser wijnstraat wachten een aantal schilderachtige vakwerkdorpen op u; Riquewihr is daarbij een van de wijnbouwcentra van de streek. Het kleinste huis van het dorp (Objekt Nr. 681297) is uitgebouwd tot een vakantiehuis voor twee personen.
Bourgondië
Bourgondië is een van de beroemdste wijnbouwstreken van de wereld. Van de druivensoorten Pinot Noir en Gamay worden rode wijnen, van de druivensoorten Chardonnay en Aligoté witte wijnen geperst. Bourgondië biedt uitstekende mogelijkheden, om ook zelf eens de Franse keuken uit te proberen. Alles wat u daarvoor nodig heeft, kunt u kopen op de markt, in een delicatessenzaak of bij de maker. Proeft u in ieder geval eens het pain dˈépices, een specerijenbrood, of de echte Dijon mosterd. Behalve de wat meer eenvoudige vakantiehuizen en appartementen wachten ook historische châteaus op hun gasten.
Provence
Velen associëren de Provence met de eindeloos lijkende, heerlijk geurende lavendelvelden. De naam staat minder bekend om de wijnen. Omdat de druiven daar verwend zijn door de zon, komen er voornamelijk krachtige rode en roséwijnen vandaan. Het bekendste wijnbouwgebied van de Provence is Côtes du Rhône. Beleef de wijnbouw van heel dichtbij en huur een vakantiehuis in een van de wijnplaatsen, zoals dit appartement in Provençaalse stijl. Het is een onderdeel van een vakantieresidentie en biedt vooral gezinnen met kinderen en sportliefhebbers heel veel recreatiemogelijkheden.
Languedoc-Roussillon
Het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk ligt in de Zuid-Franse streek Languedoc-Roussillon. Hier worden de meeste land- en tafelwijnen geproduceerd. Het zijn misschien de meer simpele wijnen, maar ze smaken meestal goed en passen bij karakteristieke gerechten, zoals slakken, zeevruchten of kaasspecialiteiten (Perlardon, Perail en Crottind de Chèvre). Een geschikt startpunt als u Languedoc-Roussillon wilt gaan verkennen en tegelijkertijd ook van het strandleven wilt genieten, is Torreilles-Plage. Dit vakantiepark is pas een paar jaar oud en heeft een uitgebreid wellness-aanbod en vele sportmogelijkheden.

Bordeaux
In vergelijking met Languedoc-Roussillon staat Bordeaux voor de elegante wijnen, waarbij de rode wijnen er met kop en schouder bovenuit steken. Deze wijnen zijn Cuvées van de druivensoort Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Regionale specialiteiten, zoals lamsvlees of oesters, passen uitstekend bij deze edele wijnen. Als dessert hebben Canelés, tulbandvormige gebakjes, met rum en vanille een verfijnde smaak. Karakteristiek aan deze streek zijn de rustieke stenen huizen, die inmiddels vaak aan vakantiegasten worden verhuurd.


Cognac

De brandewijn cognac wordt gewonnen uit een witte wijn, waarvan de druiven in de gelijknamige streek verbouwd worden. Na de destillatie moet de cognac nog jaren rijpen, net zo lang, tot hij zijn volle smaak heeft gekregen.

Rochefort ligt midden in Cognac en slechts op een paar kilometer van de kust van de Atlantische Oceaan. De gelijknamige kaas komt hier echter niet vandaan; deze wordt in België gemaakt. Wilt u meer te weten komen over de plaatselijke lekkernijen, huurt u dan deze gezellige en stijlvolle studio voor 2 personen.
Calvados
De streek Calvados, die bij Normandië hoort, staat bekend om zijn drie “C’s”: de brandewijn calvados, de appelwijn cider en het smakelijke vlees van de Charolais runderen. Naast de regionale specialiteiten maakt ook Normandië met haar ruige schoonheid een imponerende indruk. Ga naar de kust en beleef de wisseling van het tij en laat de wind om uw hoofd waaien. Deze Normandische belevenis wordt pas echt perfect door uw vakantie door te brengen in een Normandisch huis of op een Normandisch landgoed.

Maak uw keuze uit 24.000 vakantiehuizen en appartementenatraveo kan u helaas geen wijn en dranken met een hoog alcoholpercentage aanbieden. Maar u kunt wel kiezen uit ongeveer 24.000 vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk. Onze selectie wordt overigens aanbevolen door de reisgids van Dumont over de Provence.

Om het overzicht niet kwijt te raken, kan het grote aantal klantenbeoordelingen u helpen zich te oriënteren. Gasten, die er al eens geweest zijn, beschrijven hier wat hun indruk is. Zo schreef de atraveo-klant Eckhard uit Saarbrücken de nevenstaande beoordeling van het vakantiehuis in de Provence.

Parlez-vous français?
Als u uw vakantie graag in Frankrijk wilt doorbrengen, is het wel verstandig in ieder geval een basiskennis van de Franse taal te hebben. U kunt dan gemakkelijker met uw gastvrouw of -heer communiceren en ook het land en de mensen beter leren kennen. Het maakt niet uit waar u uw vakantie in Frankrijk doorbrengt, het is tegelijkertijd een geweldige gelegenheid om uw talenkennis op een leuke manier op te frissen en uit te breiden.

Als u zich nog meer wilt laten inspireren, raden wij u onze andere bijdrages over Frankrijk aan:
Bourgondië – Wijn, Wandelpaden en Wereldcultuurerfgoed
Corsica – Met wandelschoenen en zwembroek
Bretagne – Te gast bij Asterix en Obelix
Aquitanië – Rendez-vous aan de kust van de Atlantische Oceaan
Côte d’Ázur – De zon tegemoet
Provence – Lavendelgeur en antieke schatten