Inloggen
Finca op Mallorca
Blogbericht van 28-08-2009

Eindeloze zomer

Verleng uw zomer op het mooie Baleareneiland Majorca. Typisch voor Spanje en ook voor Majorca is een finca als vakantieverblijf. Om precies te zijn is een finca een agrarisch stuk grond met een huisje erop. Dat kan een rustiek stenen huis zijn of een okerkleurig massief huis, vaak met een geschiedenis van honderden jaren of een groot landgoed met veel kamers en landerijen. Veel finca's zijn intussen gerenoveerd en zijn een aantrekkelijk en soms erg comfortabele vakantieverblijf in het overzichtelijke achterland verweg van het toerisme. Sommige huizen zijn zo ruim, dat er genoeg plek is voor meerdere families.

Na het turbulente zomerseizoen zijn veel finca's weer beschikbaar en qua prijs ook vaak betaalbaar. Aangezien er in het voor-/naseizoen vaak geen minimale huurduur geldt en Majorca binnen 1,5 tot 2,5 vlieguren bereikbaar is, is dit eiland in de Middellandse Zee een prima vakantiebestemming voor de herfst.

Finca met zwembad

Het noorden: Artà en Pollença

Het noorden van het eiland is ruw en wild, echter ook opwindend mooi. Dankzij de natuurlijke structuur en het daarmee verbonden koelere klimaat is het qua toerisme in het noorden nog wat rustiger. Het oude stadje Artà begint aan zee en loopt door tot de pelgrims-kerk Sant Salvador op het topje van de berg. Hier vindt u bloeiende tuinen, kleine zithoekjes en een paar gezellige restaurants. De stranden van Cala Ratjada liggen op slechts enkele kilometer afstand.

Rondom Artà liggen mooie finca's. Bekijk eens deze authentieke finca, die erg secuur is gerestaureerd. Er is vooral veel aandacht besteed aan de typische mallorquinische vloer, die heel nauwkeurig is vernieuwd. Deze finca ligt verweg van het doorgaand verkeer en is bereikbaar via een onverharde binnenweg.

Tussen de bergen aan het einde van een vruchtbaar dal ligt Pollença. Naast een groot cultureel en artistiek aanbod is Pollença vooral bekend geworden door de zomerfeesten in het klooster Santo Domingo. Vakantiegasten vinden hier echter ook veel rust en ontspanning, want er zijn veel finca's rustig gelegen op het platteland, zoals bijvoorbeeld deze finca in Sa Font. Hier beschikt u over een 150 m² grote omheinde tuin met een terras om te zonnen en een overdekt terras om te barbecue.

Meer finca's in het noorden van Majorca
 

oneindelijke werelden

Het oosten: Porto Cristo, Son Servera en Sant Llorenç

„Porto Cristo is een leuke kleine plaats met een mooi schoon zandstrand direct aan de haven. En is prima geschikt als uitgangspunt om het eiland met een huurauto te verkennen.“

Deze beoordeling is door klant G. Uhl over de kustplaats Porto Cristo afgegeven. Porto Cristo is inderdaad eerder een kleinere plaats op dit Middellandse Zee eiland. Maar juist deze overzichtelijkheid wordt door veel vakantiegasten op prijs gesteld. In deze rustig gelegen finca kunt u heerlijk ontspannen.

Een mooie en bij fietsers erg populaire straat verbindt de twee plaatsen Son Servera en Sant Llorenç. Voor vakantiegasten is de nabijheid van de zwembaden erg attractief, maar ook bij veel fietsers en golfers is een romantische finca in de omgeving erg interessant, hier zijn de twee beste golfbanen op het hele eiland. Deze luxe finca kan met maximaal 9 personen gehuurd worden.

Meer finca's in het oosten van Majorca
 

uitzicht

Het zuiden: Llucmajor

In Llucmajor in het zuiden van het eiland ligt een schitterende finca met drie appartementen die 380 € tot 630 € per week (stand 28-08-2009) kosten. Het bijbehorende stuk grond is ca. 8000 m² en lijkt op een botanische tuin begroeid met palmen en tropische planten. Het appartement Casa Familia is ideaal voor een kleine familie met 1 tot 2 kinderen. Deze ligt net als de hoofdfinca middenin de botanische tuin met een directe toegang tot het terras bij het zwembad.

Llucmajor ligt niet ver van de hoofdstad Palma en ligt daarom ook niet ver van het vliegveld vandaan. Indien u met kinderen op vakantie gaat, hoeft u daarom niet meer zo ver te rijden. Bovendien ligt de 18-holes-golfbaan Son Antem met de grootste driving-ranche van het eiland in de buurt van Llucmajor.

Meer finca's in het zuiden van Majorca

Het westen: Andraitx

Midden tussen amandelbomen en sinaasappelplantages ligt het vissersplaatsje Andraitx, die uitsluitend op de dag van de weekmarkt tot leven komt. De havenplaats Port d'Andratx 5 km verderop is beter bekend. Hier liggen vissersboten naast jachtboten en de omliggende heuvels zijn bedekt met dure villa's, ook van veel beroemde personen. Hoe de beroemde personen hun vakantie vieren, zo kunt u ook uw vakantie vieren, bijvoorbeeld in deze villa, hoog boven de Andratx met een fantastisch uitzicht op zee.

Meer finca's in het westen van Majorca