Inloggen
Provence
Blogbericht van 23-11-2012

Top 10 Frankrijk

Bij deze presenteren wij u de tien snelst geboekte vakantiehuizen en –appartementen in Frankrijk. Uit het laatste seizoen maken wij op, dat, zoals het er nu naar uitziet, de volgende vakantieaccommodaties in de zomermaanden al snel bezet zullen zijn. Onze bestsellers liggen in totaal verschillende regio´s: in de Provence, in Bretagne, in Normandië, in de Elzas en op Corsica.

1. Bretagne – Vakantiehuis voor 4 personen vanaf 760 euro/week

1. Het noordwestelijke schiereiland van Frankrijk heeft meer dan 1.000 kilometer kust. Ooit hebben de Kelten zich hier gevestigd. In de 6e eeuw voor Christus bereikten de eerste stammen het huidige Bretagne en noemden het gebied "Land voor de zee". Dit vakantiehuis voor vier personen ligt in de plaats Saint-Michel-en-Grève. Volgend jaar kunt u een aantal culturele hoogtepunten in Bretagne beleven: het Art-Rock-Festival in Saint-Brieuc van 17 tot 19 mei 2013, het historische Festival van Vannes in juli of het Festival Interceltique de Lorient van 2 tot 11 augustus 2013, om maar een paar voorbeelden van de vele veelzijdige evenementen, die in de Bretagne aangeboden worden, te noemen.

                                                                      Alle vakantiehuizen in de Bretagne2. Normandië – Stenen huis voor 4 personen vanaf 583 euro/week

Ook Normandië heeft zo zijn eigen charme, hier zijn vooral de steden Rouen en Le Havre het aanzien waard. U zou in ieder geval het uitgestrekte landschap en de gevarieerde kusten met hun krijtrotsen en zandstranden eens moeten gaan verkennen. Deze vakantiehuis-bestseller ligt ongeveer twee kilometer van Réville vandaan. Wij kunnen u van harte aanbevelen van hieruit een uitstapje naar de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey te maken.


Alle vakantiehuizen in Normandië3. Provence – Vakantiehuis met pool voor 5 personen vanaf 1.900 euro/week

De Provence is de regio van de lavendel en vroeg in de zomer hullen de planten het landschap in een violet glanzend licht. Deze landstrook in het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn tongstrelende lekkernijen en de schilderachtige stadjes. Het vakantiehuis, met uitzicht op de Middellandse Zee, heeft een eigen pool en van hieruit kunt u uitstapjes naar Saint-Tropez, Port Grimaud of Cannes maken.


Alle vakantiehuizen in de Provence4. Elzas – Appartement voor 3 personen vanaf 390 euro/week

Het appartement bevindt zich in een huis op een geheel afgezet grondstuk en heeft een aparte ingang. atraveo-vakantiegangers hebben het volgende over de accommodatie geschreven: "Erg schoon en gezellig appartement, met alles wat je nodig hebt." Aan het schilderachtige plaatsje Riquewihr, dat slechts een paar kilometer verderop ligt, zou u echt eens een bezoek moeten brengen.


Alle vakantiehuizen in de Elzas5. Côte d’Azur - Appartement voor 5 personen vanaf 865 euro/week

De Côte d’Azur staat voor glamour en beroemdheden, want hier liggen de steden Nice, Saint-Tropez en Cannes, waar sterren en sterretjes vaak vertoeven en hun residenties hebben. Ook Monaco is niet ver weg. Het vakantiehuis voor vijf gasten bevindt zich in Biot, een plaatsje dat richting het binnenland ligt.


Alle vakantiehuizen aan de Côte d’Azur


6. Languedoc - Vakantiehuis voor 6 personen vanaf 847 euro/week

De Languedoc in Zuid-Frankrijk omvat een gebied van 17.000 km² en grenst aan de Provence. De natuur rondom dit rustieke stenen huis nodigt uit om lange wandeltochten te maken en vakantiehuisgasten vinden het huis "extreem schoon, eenvoudig, maar tip top ingericht".Alle vakantiehuizen in de Languedoc
7. Bretagne – Granietstenen huis voor 6 personen vanaf 529 euro/week

Dit granietstenen huis met leien dakbedekking bevindt zich op het schiereiland "Riviere d’Etel" aan een rivier met toegang tot een strandje. In de Bretagne wordt gedeeltelijk nog Bretons gesproken, een Keltische taal, die tot de subgroep van de Britse talen hoort.


Alle vakantiehuizen in Bretagne8. Provence – Appartement voor 2 personen vanaf 634 euro/week

De Provence is iets voor genieters: De exclusieve wijnen en de typisch Provençaalse keuken, die uit verse ingrediënten uit de omgeving en veel vis, lamsvlees en rundvlees bestaat, trekken iedere keer weer vakantiegangers naar deze regio. Het appartement voor twee personen is zo gelegen, dat u het strand te voet binnen een paar minuten kunt bereiken.
Alle vakantiehuizen in de Provence9. Normandië – Vakantiehuis voor 12 personen vanaf 1.692 euro/week

Proef eens de Cider of Calvados uit Normandië. Tijdens een gezellig samenzijn kunt u in dit vakantiehuis voor twaalf personen ook eens de specialiteiten van Normandië proberen en er heerlijk van genieten. Deze omgeving spreekt erg aan door de ruige klippen en wordt gekenmerkt door landbouw. Weides, velden en appelbomen maken het plaatje compleet.


Alle vakantiehuizen in Normandië10. Corsica – Appartement voor 5 personen vanaf 532 euro/week

Corsica is het meest bergachtige van de eilanden in de Middellandse Zee. Het is daarom een goed idee om voor deze vakantie de wandelschoenen in te pakken. Het eiland staat ook bekend om zijn prachtige stranden. Vakantiehuisgasten hebben van hun vakantie op Corsica genoten en vonden het volgende: "Het appartement was echt schattig, in een perfect schone toestand en heeft onze verwachtingen overtroffen."Alle vakantiehuizen op Corsica