Inloggen
meisje kijkt door een verrekijker
Blogbericht van 15-11-2013

Zomer 2014: eiland in zicht!

Laat u door ons ontvoeren voor een kleine eilandtour. Krk, Bornholm en Elba staan centraal in dit bericht, waarmee we het boekingsseizoen voor de komende zomer openen.

Vooral de vooruit plannende vakantieganger zal zich kunnen verheugen op een vakantie op een eiland: door de beperkte, door de natuur bepaalde grootte ervan is op de meeste eilanden ook het aanbod aan vakantiehuizen minder groot dan bij andere vakantiebestemmingen. Wij voorzien nu al dat de beste accommodaties snel volgeboekt zullen zijn. Degene die vroeg genoeg beslist, heeft de meeste kans op een zomervakantie op het eiland van zijn of haar keuze.

Dan blijft alleen nog de vraag welk eiland het eigenlijk zou moeten worden. Daarom willen wij een paar bijzonder populaire vakantie-eilanden aan uw voorstellen. Het voordeel van onze selectie voor u: de reis ernaartoe is eenvoudig te bewerkstelligen, omdat de eilanden of met een regelmatig varende ferry of zelfs via een brug te bereiken zijn.

 

Krk - Kroatiens grønne ø

Het in de Kvarner Baai gelegen eiland Krk is heel comfortabel d.m.v. een brug met het vasteland verbonden. De weg naar een vakantie op het eiland is daarmee ongecompliceerd en ook niet veel verder weg. Als u dan bij uw vakantiehuis op Krk bent aangekomen, kunt u gaan genieten van de Kroatische zon en de blauw glinsterende Adriatische Zee. Het is logisch dat, met deze omstandigheden, voor veel vakantiegangers een strandvakantie op de eerste plaats komt. Het eiland biedt behalve een pittoreske rotskust ook een groot aantal idyllische en deels zeer goed toegankelijke kiezelstranden. Hier kunt u naar believen heerlijk zonnen of in de diepblauwe Middellandse Zee afkoelen (een tip is bijvoorbeeld het circa twee kilometer lange strand bij Baška).


Zeer de moeite waard: Baška in het zuidoosten

Maar als vakantiebestemming zijn niet alleen de stranden de moeite waard op het grootste Kroatische eiland. Ook het achterland zou u eigenlijk tijdens een uitstapje moeten gaan verkennen. Slechts weinig andere eilanden in de Middellandse zee bieden zo’n bonte flora en fauna als Krk, waar meer dan 1.300 verschillende soorten inheemse planten te vinden zijn en waar onder andere een groot aantal vlinders en hagedissen zich thuis voelen.

 

 

Bornholm – het allerbeste strand aan de Oostzee

De overtocht naar Bornholm duurt ongeveer drieënhalf uur, zodat u ondertussen de stress van alledag van u af kunt zetten en u in gedachten op de vakantie in kunt stellen. Op het eiland aangekomen is het dan aan u of u uw weg met de auto wilt vervolgen of dat u toch liever over wilt stappen op het stalen ros, zodat u het landschap van het eiland al fietsend kunt bekijken. Alle stranden, plaatsen en bezienswaardigheden zijn prima met de fiets bereikbaar en een goed geconstrueerd wegennet zorgt ervoor dat het ook veilig is om met kleine kinderen te rijden. Op het Deense eiland valt overigens ook het een en ander te ontdekken: bijvoorbeeld de vier witgeverfde ronde kerken Østerlars Kirke, Sankt Ols Kirke, Nylars Kirke en Ny Kirke, maar ook het Hamershus, de oudste burchtruïne in Europa in het noorden van het eiland.


Traditionele ronde kerken op Bornholm

Een uitstapje naar het Bornholms Kunstmuseum is ook de moeite waard, want het heeft niet alleen een mooie verzameling, maar is daarnaast puur architectonisch een echte blikvanger. U zou bovendien eigenlijk een bezoek moeten brengen aan een aantal mooie plaatsen op het eiland, zoals Gudhjem,  met de door vakwerkhuizen omlijste steegjes, of Dueodde, waar met 48 meter de hoogste vuurtoren van Denemarken vlak achter een van de meest fijnzandige stranden aan de hele Oostzee oprijst. In de zomermaanden kunt u er vanaf het uitkijkplatform van een schitterend panorama genieten.

 

 

Elba – in de voetsporen van Napoleon

Verzorgde zandstranden, helder water en een meer dan idyllische landschap maken het eiland Elba, dat circa twintig kilometer voor de Italiaanse westkust ligt, tot een paradijs voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Naast een strandvakantie in de vele kleine baaien rondom het eiland is er ook de mogelijkheid een of meer uitstapjes naar het achterland te maken; bijvoorbeeld naar de meer dan 1.000 meter hoge Monte Capanne, die oprijst uit het binnenland van het eiland. Een wandeling rond de top raden wij u tijdens de zeer hete zomermaanden echter af. Maak in plaats daarvan liever gebruik van de kabelbaan. Behalve zon, strand en landschap biedt Elba bovendien een rijk cultureel en historisch erfgoed. De verbannen Franse keizer Napoleon bracht hier bijvoorbeeld een paar jaar in ballingschap door. In Portoferraio kunt u ook nu nog de Villa dei Mulini bezichtigen, in die tijd de domicilie van Napoleon.


Bed van Napoleon in Villa dei Mulini

À propos domicilie: bij het zoeken naar het juiste vakantiehuis op Elba kunt u uit een bijna onuitputtelijke bron putten: naast klassieke vakantiehuizen vindt u hier ook elegante poolvilla’s, appartementen nabij het strand of landgoederen die in de wijngaarden liggen. Bijzonder populair zijn vooral de vakantieplaatsen Capoliveri en Marina di Campo, waar het langste zandstrand van het eiland ligt.

Recent konden wij zelfs ons aanbod op Elba met nog een andere partner uitbreiden, zodat er op dit moment een aantal extra, zeer mooie accommodaties met nog vrije vakantieperiodes voor de komende zomer te vinden zijn!

U kunt Elba overigens met de veerboot vanuit de veerhaven Piombino-Marittima bereiken, die aan de kust van de Toscane ligt. De overtocht duurt ongeveer een uur.