Inloggen
Vakantie in een vakantiehuis in het Koninkrijk Denemarken
Blogbericht van 02-10-2012

Het land van de vakantiehuizen


Wie heeft het uitgevonden? Vanwege de enorme keuze aan vakantiehuizen en -appartementen hebben wij het sterke vermoeden, dat het vakantiehuis een van oorsprong deense uitvinding is. Hier is het feriehus een vast onderdeel van de cultuur. En zodoende is er bijna geen ander land, dat zo veel vakantieverblijven aanbiedt, als dit noordelijke koninkrijk. Als vakantiegast hebt u de vrije keuze: met een kust van 7.400 kilometer lengte vindt iedereen zijn strand of zijn duinen voor het grote vakantiegeluk. Als het maar gezellig – hyggelig – is, zou de deen zeggen!


Waarom naar Denemarken?

De mooie lange stranden langs de deense kust zijn de belangrijkste redenen voor een vakantie in het zuidelijkste land van Scandinavië. Tijdens het zomerseizoen van mei tot september lokken zij veel vakantiehuisgasten naar Denemarken. Zonnebaden, fietstochten, wandelingen – het koninkrijk heeft nogal wat te bieden. Vooral aan te bevelen is een bezoek aan de hoofdstad  Kopenhagen en de koninklijke kastelen en de bekende winkelstraat Strøget. Tussen kerst en nieuwjaar komen er weer veel vakantiegasten naar Denemarken, die heerlijk genieten van wandelingen op de winterse en stormachtige stranden en vervolgens in de sauna van hun eigen vakantiehuis willen ontspannen.Favoriete regio's – de vraag is vaste land of eiland
Denemarken is verdeeld in het groene schiereiland Jutland en talrijke grotere en kleinere eilanden, die deels door bruggen met elkaar zijn verbonden. Vooral populair zijn behalve Bornholm in de Oostzee, Funen, Seeland, Rømø, Lolland, Falster en Langeland, om er maar een paar van de 400 eilanden te noemen, waarvan er echter slechts een kwart bewoond zijn.


25.000 vakantiehuizen en talrijke beoordelingen
De keuze is ongelooflijk groot en het kiezen van het juiste vakantiehuis daarom niet zo eenvoudig. Ter oriëtering in het ruime aanbod zorgen de talrijke klantenbeoordelingen, die waardevolle aanwijzingen over de ligging, het interieur en de totale indruk van het vakantiehuis geven. Zoals bijvoorbeeld dit citaat van een atraveo-klant Heinz-Dieter uit Bürstad over vakantiehuis 191417. De ruime keuze kan ook de reden zijn, waarom atraveo als aanbieder van vakantiehuizen in de Baedeker Allianz reisgids over Denemarken wordt genoemd. Bovendien is atraveo officiële partner van VisitDenmark, de Deense marketingorganisatie ter bevordering van het toerisme naar Denemarken.

 

Zo werkt eilanden-hopping in Denemarken
Talrijke bruggen verbinden de deense eilanden met elkaar, zodat u soms de veerboot niet hoeft te nemen. Over De Grote Belt komt u middels de Storebælt-Brug, die West- en Oost-Denemarken met elkaar verbindt. U komt dus met droge voeten van Duitsland via Jutland en Funen naar Kopenhagen op Seeland. Ook kleinere eilanden zoals Møn, Lolland, Langeland en zelfs het noordfriese eiland Rømø zijn probleemloos met de auto bereikbaar. Enkel bij uw reis naar Bornholm moet u de veerboot nemen. Van Seeland, Rügen, Zuid-Zweden en Polen varen er verschillende veerboten naar de stad Rønne, in het westen van Bornholm. Trouwens: veel vakantiehuizen op Bornholm liggen slechts enkele honderd meter van zee – wat is er mooier, dan van het ruisen van de zee wakker te worden!


Typische deense vakantie in een vakantiehuis
Het typische Deense vakantiehuis is van hout en gewoon hyggelig. Maar ook talrijke huizen met rieten daken, gelegen middenin de natuur, komen vaak voor. Bijzonder mooi en zeer populair zijn de vakantieverblijven met uitzicht op zee – meer dan 3.500 heeft atraveo er hiervan in Denemarken in het assortiment.

Groepshuizen – 15 en meer personen

In Denemarken vindt u vooral veel grote huizen voor groepen, die ruimte bieden voor 15 en meer personen. Een vakantie met de hele familie van grootouders tot kleinkinderen of vriendenkring kunt u zodoende probleemloos regelen. Wat vindt u bijvoorbeeld van deze voormalige boerderij op Langeland, dat 2009 compleet is gerenoveerd en ruimte biedt voor 16 personen?


Wellnesshuizen – sauna en bubbelbad zijn geen rariteit
atraveo heeft ruim 6.300 vakantieverblijven in het assortiment, die beschikken over een bubbelbad en een sauna. Zo hoeft u zich ook bij slecht weer niet te vervelen. Bij huizen, die in een park liggen, is er vaak ook een gemeenschappelijk zwembad bij. Zwemplezier is dus voor de kleine gasten inclusief.


Hondvriendelijke huizen – hier is uw viervoeter hartelijk welkom
Hondvriendelijk zijn in Denemarken niet alleen de stranden, ook in talrijke vakantieverblijven zijn viervoeters hartelijk welkom. Nogal handig is ook, dat u met uw auto op veel stranden mag rijden. Kofferbak open, hond eruit, strandtent opzetten en ontspannen – het lastige dragen van de parkeerplaats naar het strand valt dus weg.DKK in plaats van euro heet hier de valutaDenemarken hoort tot de landen in Europa, die nog een eigen valuta, de deense kronen, hebben. Tien deense kronen is omgerekend ongeveer 1,30 euro. Levensmiddelen zijn in Denemarken niet goedkoop. 2010 was Denemarken zelfs het duurste EU-land voor levensmiddelen. Een cappuccino in Kopenhagen kost ca. 40 Deense kronen, omgerekend dus 5,38 euro. Om uw vakantiebudget zo laag mogelijk te houden, kunt u het beste van te voren al levensmiddelen kopen. Indien u een vakantiehuis met sauna en bubbelbad boekt, informeer dan van te voren naar de bijkomende kosten – vooral de energiekosten, anders komt u aan het einde van uw vakantie voor verrassingen te staan. In de objectomschrijving vindt u meer informatie over de verbruikskosten van energie in deense kronen per kilowattuur. U kunt onze klantenservice ook graag naar een inschatting vragen.

Meer informatie over uitverkoren deense regio's vindt u in onze blogberichten over Fanø.