Inloggen
Warnemünde
Blogbericht van 05-03-2014

De beste vakantieplaatsen van 2014

Het is weer zover! We kiezen de beste vakantieplaatsen van het jaar. En dat niet, zoals in voorgaande jaren, in slechts drie, maar voor het eerst in vijf landen! Kroatië en Spanje behoren dit jaar naast Duitsland, Italië en Nederland tot de landen waarin wij de populairste vakantieplaats achterhaald hebben.

Om maar met de deur in huis te vallen: de prijswinnaars van het jaar 2014 heten Warnemünde (Duitsland), Malcesine (Italië), Enkhuizen (Nederland), Moraira (Spanje) en Split (Kroatië).

De basis voor de onderscheiding vormen de beoordelingen die de vakantiegangers vorig jaar over de plaatsen hebben gegeven. Als u al eens bij ons hebt geboekt, weet u dat u behalve de accommodatie ook de bezochte vakantieplaats met een score van 1 (niet aan te bevelen) tot 5 (zeer aan te bevelen) kunt beoordelen. Uit alle plaatsen die een minimum aantal beoordelingen gekregen hebben, zoeken wij dan per vakantieland de plaats die gemiddeld de beste beoordelingen heeft gekregen. .

U, beste vakantieganger, hebt dus beslist en Warnemünde, Malcesine, Enkhuizen, Moraira en Split tot de beste vakantieplaatsen van 2014 gekozen!

In de komende week stellen wij de winnende plaatsen in de vorm van een kleine serie aan u voor. Het startschot wordt vandaag gegeven door de beste Duitse vakantieplaats Warnemünde.

 

Warnemünde: het breedste strand aan de Oostzee

De badplaats Warnemünde behoort al jaren tot de plaatsen die regelmatig bovengemiddeld goede boordelingen van onze klanten krijgen. Met een gemiddeld aantal punten van 4,84 is het dit jaar niet alleen de beste Duitse vakantieplaats, maar ook van alle geëvalueerde plaatsen de absolute koploper. Daarmee gaat de atraveo-prijs, na vorig jaar een uitstapje naar de Alpen gemaakt te hebben – Berchtesgaden was de prijswinnaar – al voor de vierde keer in totaal naar de Duitse Oostzeekust, waar eerder Zingst (2010 en 2011) en Binz (2012) zich van de trofeeën verzekerden.

Behalve de vele recreatiemogelijkheden zorgt in Warnemünde vooral het zandstrand, dat met 150 meter het breedste aan de Duitse Oostzeekust is, voor veel enthousiasme. Vanaf het strand bent u zo bij de zeepromenade en de twee symbolen van Warnemünde: de 37 meter hoge vuurtoren, die in de zomer beklommen kan worden, en de „Teepott“ – een royaal strandpaviljoen, waarvan de architectuur zeer geslaagd genoemd wordt en waarin meerdere gastronomische faciliteiten gevestigd zijn. Behalve de plaats zelf lokt ook de aantrekkelijke omgeving met talrijke mogelijkheden voor uitstapjes, zoals de Hanzestad Rostock.

Vakantietip: begin juli vindt de Warnemünder Woche plaats, een grote zeilregatta, waar meer dan 2.000 zeilers uit de hele wereld aan deelnemen. Dit evenement wordt ieder jaar omlijst door een kleurrijk volksfeest.


Komende vrijdag zetten wij onze reis langs de beste vakantieplaatsen van 2014 voort met de Italiaanse prijswinnaar Malcesine.