Inloggen
Malcesine
Blogbericht van 07-03-2014

Beste vakantieplaats Italië: Malcesine

Wij kiezen de beste vakantieplaatsen van 2014 in Duitsland, Nederland, Italië, Kroatië en Spanje. Eergisteren hebben wij Warnemünde aan de Duitse Oostzeekust als beste Duitse vakantieplaats al aan u voorgesteld. Vandaag volgt de Italiaanse prijswinnaar.

Net als bij Warnemünde komt de winnaar van Italië uit een omgeving die geen onbekende is bij het toekennen van de atraveo-prijs. Malcesine ligt op een pittoreske locatie aan de oostelijke oever van het Gardameer en kan zich met gemiddeld 4,67 punten van de trofee verzekeren. Al in 2011 won met Riva del Garda een plaats aan het grootste meer van Italië deze prijs en vorig jaar was met Bellagio een plaats aan het Comomeer de winnaar. U bent kennelijk dol op de meren in het noorden van Italië en ze lijken een garantie te zijn voor uitstekende vakantieplaatsen.

De geschiedenis van het idyllische Malcesine gaat terug tot de 13e eeuw, naar een burcht die op een uitstekende rots direct boven het meer gebouwd werd. Deze oude Scaliger-burcht is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en zeer de moeite waard als excursiebestemming. Ook de plaats zelf met de vele historische gebouwen is uiterst bezienswaardig en verspreidt de typisch levendige charme van de kleine Italiaanse steden. Aan de oever van het Gardameer kunt u niet alleen maar ontspannen, in de zon liggen of in het water plonzen, maar ook watersporten beoefenen: zeilers en surfers waarderen de hier heersende, uitzonderlijke windcondities.

Een must voor een uitstapje is een rit met de kabelbaan, de meer dan 1.800 meter hoge Monte Baldo omhoog, die uit de hellingen achter de plaats oprijst. Het geweldige panorama over het meer en het omliggende alpine landschap is hiervandaan een echte belevenis. Voor mountainbikers zijn de haarspeldbochten en berghellingen die omhoog – of beter gezegd – naar beneden lopen een bijzonder geschikte afdalingsroute. Misschien kunt u hier en daar zelfs nog de sprong van een paraglider bekijken

 

Maandag gaat de reis langs de beste vakantieplaatsen verder. Dan volgt de introductie van Enkhuizen als winnaar van Nederland en later in de week nog Split (Kroatië) en Moraira (Spanje).