Inloggen
Het Watzmann-massief torent uit boven Berchtesgaden
Blogbericht van 09-09-2013

„Rondom uitzicht op de bergen, gewoon fantastisch.“

U hebt gekozen! Na de aankondiging in juli was het nu eindelijk zover: Berchtesgaden ontving de atraveo-prijs voor de beste vakantieplaats 2013 in Duitsland.
 

De uitreiking vond vorige week vrijdag op de beurs „Tour Natur“ in Düsseldorf plaats. De burgemeester van Berchtesgaden, Franz Rasp, nam daar de prijs in ontvangst uit handen van Dirk Froelje, bedrijfsleider van atraveo, en hij was zeer verheugd dat de prijs toegekend is op basis van de afgegeven klantenbeoordelingen.

 

Onze vaste klanten weten: bij atraveo kunt u niet alleen beoordelingen over de geboekte vakantiehuizen geven, maar ook over de bezochte vakantieplaats. Aan de hand daarvan berekenen wij ieder jaar welke plaats gemiddeld de beste beoordelingen heeft gekregen. Deze keer vestigde Berchtesgaden zich met 4,71 van de maximaal te behalen vijf punten op de eerste plaats. Nadat de prijs in de afgelopen jaren regelmatig naar de Duitse Oostzeekust ging, gaat hij dit jaar dus naar de bergen van Beieren.

Dat het klanten van atraveo bijzonder goed bevalt in Berchtesgaden, is ook terug te zien in de opmerkingen, die samen met de beoordelingen afgegeven werden:

Heel mooi gelegen in het landschap! Rondom uitzicht op de bergen, gewoon fantastisch“, schreef bijvoorbeeld een tevreden vakantieganger. Iemand anders schreef over de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden rondom Berchtesgaden: „Er zijn mogelijkheden voor elk jaargetijde.“

Het  zijn inderdaad het mooie landschap en de vele mogelijkheden ter plaatse die de vakantiegangers waarderen aan Berchtesgaden. Staat er in de zomer bijvoorbeeld wandelen of mountainbiken op het programma, in de winter is het tijd voor plezier op de pisten in de skigebieden van Berchtesgaden. Daarnaast zorgen bepaalde faciliteiten, zoals de zoutmijnen, de thermen van Watzmann en vele musea voor tijdverdrijf. Ook in de andere plaatsen in het Berchtesdagener Land, zoals Bischofswiesen of Schönau am Königssee weten te overtuigen en hebben met zekerheid ook hun deel bijgedragen aan de prijs voor Berchtesgaden.

Ontdek tijdens uw volgende vakantie zelf eens wat er allemaal te beleven valt in het Berchtesgadener Land!


Groepsfoto met de medewerkers van het Berchtesgadaner Land Tourismus GmbH