Inloggen
Beste vakantieplaats 2013
Blogbericht van 10-07-2013

atraveo-prijs 2013

Net als in voorgaande jaren geven wij de populairste vakantieplaatsen in Duitsland, Italië en Nederland een onderscheiding. Er werd opnieuw gezocht naar de vakantieplaats die in het afgelopen jaar de beste beoordelingen wist te verzamelen. Met Berchtesgaden, Bellagio en Egmond aan Zee winnen dit jaar drie nieuwelingen de trofee en dragen zij de titel „Beste Vakantieplaats 2013“.

Om de winnaars te kunnen bepalen, hebben wij de duizenden afgegeven klantenbeoordelingen van het afgelopen seizoen geraadpleegd. Als vakantieganger kunt u bij ons na uw reis zowel een beoordeling over de geboekte accommodatie als over de vakantieplaats afgeven. De waardering geeft u aan met een score van één (niet aan te bevelen) tot vijf (zeer aan te bevelen). Bovendien is het mogelijk uw beoordeling met meer informatie toe te lichten. Uit alle vakantiebestemmingen in Duitsland, Italië en Nederland met een bepaald minimumaantal beoordelingen boekten de winnaars Berchtesgaden en Bellagio beide met gemiddeld 4,7 punten en Egmond aan Zee met 4,6 punten de zege.

Berchtesgaden: een vakantiehuis aan de voet van de Watzmann

 

Met Berchtesgaden als winnaar van de Duitse vakantieplaatsen gaat de prijs voor het eerst naar de bergen van Beieren. Gelegen in de Beierse Alpen, in de directe omgeving van de Königssee en de daar bovenuit torenende Watzmann, loste Berchtesgaden de Oostzeebadplaatsen Zingst en Binz als prijswinnaars van de jaren 2012 en 2011 af. Als vakantiebestemming, die zowel in de zomer als in de winter populair is, overtuigde Berchtesgaden de klanten niet alleen met het mooie Alpenlandschap, maar ook met de vele recreatiemogelijkheden in de plaats en in de omgeving.

„Verrassend veelzijdig!“

wist een klant van atraveo heel treffend te zeggen. Inderdaad bieden bijvoorbeeld de zoutmijnen, de thermen van Watzmann of de mooie oude binnenstad met allerlei soorten winkels genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jong en oud zich niet zullen vervelen. Bovendien is de mooie natuur in het Berchtesgadener Land betoverend.

„Heel mooi gelegen in het landschap! Rondom uitzicht op de bergen, gewoon fantastisch.“

schreef een enthousiaste klant. En iemand anders legde na een wintervakantie vast:

„Bij helder zicht werd je omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen en ´s nachts konden we na een mars van tien minuten zelfs tot aan Salzburg kijken.“

 

 

Bellagio: met uitzicht op het Comomeer

 

In Italië kon dit keer Bellagio aan het Comomeer en daarmee opnieuw een plaats in het noorden van het land de beste klantenbeoordelingen vergaren. Riva del Garda en Venetië waren de prijswinnaars van de beide voorgaande jaren. Bellagio, echt idyllisch gelegen op een landtong aan het meer, overtuigde niet alleen met zijn pittoreske locatie, maar ook met de mooie oude binnenstad en de vele mogelijkheden voor uitstapjes rondom het meer:

„Authentieke, oude, mooie steegjes met trappen, het appartement ertussenin en toch rustig gelegen, vele kleine ambachtelijke winkels, restaurants, mooie plaatsen en wandelmogelijkheden en, en ,en... – zeer aan te bevelen!“

oordeelde bijvoorbeeld een tevreden klant. Een ander legde heel eenvoudig vast:

„Bellagio is de parel van Lago di Como.“

Tot de populairste activiteiten tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Bellagio behoren onder andere boottochtjes over het Comomeer. Op die manier kan men bijvoorbeeld de prachtige villa’s aan de oever bewonderen of uitstapjes naar de nabijgelegen grotere plaatsen Como en Lecco maken. En dat alles voor een pittoreske coulisse van de omliggende bergen.

 

 

Egmond aan Zee: Vakantie in een vakantiehuis dichtbij het strand

 

Als het om de populariteit van de vakantiebestemmingen gaat, is er ook in Nederland een trend te zien. Net als in voorgaande jaren is de winnaar opnieuw aan de Hollandse kust te vinden. De uitgestrekte stranden met een zeer goede verbinding naar de plaats, het prachtige duinlandschap en de hoge standaard van de aangeboden accommodaties maakten Egmond aan Zee tot vakantiebestemming nummer 1 in Nederland. De beoordelingen over de plaats zijn bijna continu positief en bevestigen dat Egmond aan Zee vooral een vakantie zonder zorgen aanbiedt:

„In een paar minuten ben je bij het strand of in de stad. Het strand, de duinen en de grote winkelstraat zijn snel te voet bereikbaar. In de nabije omgeving zijn veel bestemmingen voor uitstapjes.“

„Egmond aan Zee is echt een mooie strandplaats met een winkelcentrum, supermarkten en volop gastronomie. De omgeving is super voor natuurliefhebbers. Er zijn veel fietspaden, maar ook wandelpaden in de duinen. Ideaal voor sportliefhebbers.“

Dit zijn bijvoorbeeld een paar meningen over de plaats. Na Julianadorp en Volendam is met Egmond aan Zee nu al voor de derde keer op rij een plaats in Noord-Holland tot winnaar uitgeroepen. Wij zijn benieuwd of deze trend zich in het volgende jaar door zal zetten.

 

Vanaf deze plaats feliciteren wij alle drie de winnaars nogmaals van harte en bedanken wij onze klanten voor het grote aantal beoordelingen!

In de komende weken zullen wij de prijsuitreiking voorbereiden. Zodra hier iets nieuws over te melden valt, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Als u meer over de beste vakantieplaatsen van de afgelopen jaren wilt weten, kunt u hier informatie over de prijsuitreikingen van 2010, 2011 en 2012 vinden.