Inloggen
Beste vakantieplaats 2012 in Duitsland, Italië en Nederland
Blogbericht van 02-03-2012

atraveo prijs 2012 gaat naar Binz, Venetië en Julianadorp


„And the winner is“ wordt ook dit jaar weer bij atraveo uitgesproken. Duizenden klanten hebben hun bezochte vakantieplaats beoordeeld, atraveo heeft het resultaat uitgerekend: de winnaars van de atraveo prijs 2012 voor de beste vakantieplaats zijn oostzeebadplaats Binz, Venetië en Julianadorp in Noord-Holland. Met gemiddeld de  beste beoordelingen staan deze drie vakantiebestemmingen als topfavorieten in hun land bovenaan. De prijsuitreiking voor Binz en Venetië vond plaats op de Internationale Toerisme Beurs in maart in Berlijn. en de prijs voor Julianadorp werd op de vakantiebeurs in Essen in februari overhandigd.


Om de winnaars vast te stellen zijn alle klanten van het afgelopen seizoen ondervraagd over de indruk van de door hen bezochte vakantieplaats. Naast de puntenverstrekking van één punt (niet aan te bevelen) tot vijf punten (zeer aan te bevelen), konden klanten bij hun beoordeling ook een commentaar afgeven. Zo kregen wij intessante indrukken over het toeristische aanbod alsmede de gastvriendelijkheid van een plaats. Alle vakantiebestemmingen in Duitsland, Italië en Nederland, die een minimaal aantal beoordelingen hadden, hebben deelgenomen. Venetië kreeg een gemiddelde van 4,8, Binz 4,7 en Julianadorp 4,5 punten. De prijs wordt al voor de derde keer achtereenvolgens uitgereikt. Hier komt u naar de winnaars van 2011 en 2010.


Kuurhuis van de oostzeebadplaats Binz
Kuurhuis van de oostzeebadplaats Binz

Oostzeebadplaats Binz – alweer wint een duitse oostzeebadplaats
Dit jaar schuift Binz op Rügen op de eerste plaats. De prijs van de beste duitse vakantieplaats gaat daarmee alweer naar een oostzeebadplaats, na Zingst, de winnaar van 2011 en 2010.  Binz werd door de deelnemende vakantiegasten vooral vanwege zijn badplaatsarchitectuur gekozen, maar ook de goede infrastructuur met talrijke restaurants, winkels en vele bezienswaardigheden wordt steeds weer aangeprijsd. „Binz is de beste vakantieplaats op Rügen, wij zijn hier al drie keer geweest en vinden het geweldig.“, zo een enthousiaste klant van atraveo over de grootse badplaats op het eiland Rügen. Meer dan 1.872 zonneuren lokken jaarlijks talrijke vakantiegasten naar de brede stranden van dit eiland in de Oostzee. Vanwege de heldere lucht en de goede ligging is de plaats een erkend kuuroord geworden. Kenmerkend voor de stad is de beroemde badplaatsarchitectuur met de pronkvolle villa's, die langs de promenade staan netals de zeebrug, die meerdere keren is verwoest en weer is opgebouwd. Kies uit meer dan 80 accommodaties uw bestemming voor uw volgende vakantie. Kleine tip: omdat Rügen tot de favoriete vakantieregio's hoort, moet u zo vroeg mogelijk boeken, omdat het aanbod vooral in de zomermaanden snel volgeboekt is.


Kanalen door Venetië
Kanalen door Venetië

Venetië – amore, vaporetto- en espresso
In Italië heeft Venetië gemiddeld de beste klantenbeoordelingen gekregen en staat zodoende helemaal bovenaan bij vakantiegasten. „Ik hou van Venetië. Waar anders heet het openbaar vervoer vaporetto?“, zo een vakantiegast enthousiast over de lagunestad aan de Adriatische Kust met de typische barkas. Het historische centrum bestaat uit 118 eilanden, die door kanalen en in totaal 400 bruggen zijn verbonden. Eén keer in je leven moet iedereen deze indrukwekkende stad eens hebben bezocht. Boek voor een paar nachten één van de ruim 190 vakantie appartementen, die atraveo in La Serenissima, zoals Venetië ook weleens wordt genoemd, aanbiedt. Wat vindt u bijvoorbeeld van dit appartement direct aan het kanaal en slechts drie minuten van het vaporettostation Giardini vandaan? Direct uitzicht op de zwemmende gondels hebt u vanaf het balkon van dit appartement in Dorsoduro.


Julianadorp – direct achter de duinen
De topper in Nederland is Julianadorp. Vakantiegasten waarderen aan deze Noord-Hollandse vakantieplaats behalve het brede strand en de hoge duinen iets typisch nederlands: „De bloemenvelden zijn een lust voor het oog,“ zo een omschrijving van een vakantiegast. Door de ligging van het dorp direct achter de duinen, is het water dichtbij – veel van de ruim 240 vakantiehuizen en -appartementen liggen op loopafstand naar het strand, zoals deze strandvilla voor zes personen. Afwisseling op een stranddag bieden de talrijke fietspaden, waardoor u de regio Noord-Holland kunt verkennen. Een uitstapje naar Amsterdam op 80 km afstand en de kaasmarkt in Alkmaar is absoluut aan te bevelen.


Foto's van de prijsuitreiking

Prijsuitreiking „beste vakantieplaats in Nederland“ aan Julianadorp
Dirk Froelje & Kim Hüneke van atraveo, Jan Roelofsen & Atina Kruijer van VVV Kop van Noord-Holland (van links naar rechts)

De prijs voor Julianadorp heeft de directeur van het VVV Kop van Noord-Holland, Jan Roelofsen op de vakantiebeurs in Essen in ontvangst genomen. “De regio VVV Kop van Noord-Holland en de ondernemers in Julianadorp zijn hier natuurlijk heel blij mee”, laat Jan Roelofsen weten. “Een prachtige prestatie waar wij heel trots op zijn. Julianadorp aan Zee is natuurlijk ook een toppertje, met zijn prachtige brede stranden, mooie fiets-en wandelpaden, prachtige luchten en je kunt in dit gebied genieten van het grootste aaneengesloten bloembollenareaal van de wereld.“


Prijsuitreiking „beste vakantieplaats in Italië“ aan Venetië
Dirk Froelje, Camilla Seibezzi & Marino Finozzi (van links naar rechts)

De onderscheiding voor Venetië werd in ontvangst genomen door mevrouw Camilla Seibezzi, voorzitter van de commissie voor toerisme en cultuur van de stad Venetië, samen met de heer Marino Finozzi, minister van de regio Veneto voor toermisme en economische ontwikkeling bij de stand van de regio Venetië op de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn.
Prijsuitreiking „beste vakantieplaats in Duitsland“ aan Binz
Karsten Schneider (links) & Dirk Froelje (rechts)

Karsten Schneider, burgemeester van de oostzeebadplaats Binz, nam bij de stand van de regio Mecklenburg-Voorpommeren de prijs in ontvangst. „Wij verheugen ons enorm, dat Binz door de vakantiehuisgasten tot de beste duitse vakantieplaats is gekozen. Ons streven naar de tevredenheid van de gasten wordt hierdoor bevestigd,“ zo de heer Schneider.