Inloggen
Bellagio
Blogbericht van 24-10-2013

„Bellagio is de parel van Lago di Como“

Eindelijk was ook Bellagio aan de beurt en ontving deze stad nog voor de jaarwisseling de atraveo-prijs voor de beste Italiaanse vakantieplaats 2013.

Onze klanten weten: behalve de accommodaties kunnen de vakantiegangers die bij atraveo een vakantiehuis of een vakantieappartement geboekt hebben ook de bezochte vakantieplaats beoordelen. Uit alle afgegeven beoordelingen berekenen wij dan elk jaar de plaats die gemiddeld de beste beoordelingen wist te verzamelen. Na Riva del Garda en Venetië in de voorgaande jaren ging de trofee dit jaar met 4,71 punten naar de plaats die idyllisch op een landtong van het Comomeer ligt: Bellagio.

Behalve de goede accommodaties is het waarschijnlijk vooral de schoonheid van de omgeving rondom Lago di Como, na het Gardameer en Lago Maggiore het op twee na grootste Italiaanse meer, die Bellagio de plaats bovenaan de lijst opleverde: het Comomeer wordt aan beide zijden geflankeerd door hoog oprijzende bergen. Het strekt zich uit over 50 kilometer lengte van het noorden naar het zuiden in het alpiene landschap van Noord-Italië en splitst zich halverwege in een linker- en een rechterarm. Precies op dit punt ligt Bellagio op een unieke panoramalocatie en biedt deze plaats een fascinerend uitzicht over het meer en het omringende landschap.

Een uitzicht om bij weg te dromen biedt bijvoorbeeld dit appartement voor twee personen dat in de oude binnenstad van Bellagio ligt.

Het is natuurlijk niet alleen de mooie locatie waarmee Bellagio bekoort. Ook de plaats zelf, met zijn oude steegjes en mooie gebouwen, is zeer bezienswaardig. Bellagio is ideaal gelegen voor uitstapjes rondom het Comomeer. Het is bijvoorbeeld niet ver naar Como of Lecco en met een boot kunt u heel comfortabel naar het nabijgelegen Menaggio aan de andere kant van het meer overgezet worden. Bovendien zijn de boottochten naar de vele villa’s aan de oever van het meer, waarin zomaar de een of andere beroemdheid kan wonen, zeer populair.

De uitreiking van de prijs vond vorige week maandag in Bellagio plaats. Tijdens een kleine festiviteit overhandigde Bianca Bontempo, verantwoordelijk voor de productontwikkeling van atraveo voor de Italiaanse markt, de prijs aan burgemeester Angelo Barindelli. Journalisten en een geïnteresseerd publiek volgden de overhandiging van de prijs, waar ook Luca Leoni, locoburgemeester, en Angela Pagano van de provincie Como aanwezig waren.

Bij de uitreiking van de prijs v.l.n.r.: Luca Leoni, Angelo Barindelli, Bianca Bontempo en Angela Pagano.

Dat het u bijzonder goed bevalt in Bellagio, is ook terug te lezen in de commentaren, die aanvullend op de beoordelingen afgegeven zijn. Hier een kleine selectie:

"Degene die op zoek is naar schoonheid en levendigheid in Italië, zal dolenthousiast over Bellagio zijn."
 
"Wij hebben geweldig genoten van deze week in Bellagio. Winkelen, goede restaurants in de buurt en vele mogelijkheden om uitstapjes te maken. We hebben elke dag gebruik gemaakt van de boot en een villa of een knusse plaats bekeken."
 
"Gezellige, authentieke, oude, mooie steegjes met trapstraten, het appartement er middenin en toch rustig gelegen, vele kleine ambachtelijke zaken, restaurants, mooie plaatsen en mogelijkheden om te wandelen en, en, en… - zeer aan te bevelen!"

 
En onze favoriet, die alles in een zin samenvat:

"Bellagio is de parel van Lago di Como ..."

De andere prijswinnaars van het jaar 2013 zijn overigens Berchtesgaden als beste Duitse en Egmond aan Zee als beste Nederlandse vakantieplaats. Lees hier meer over de beste vakantieplaatsen 2013 of laat u hier op de hoogte brengen over de uitreiking van de prijs aan Berchtesgaden, die begin september in Düsseldorf plaatsvond.