Inloggen
Zandkastelen
Blogbericht van 15-06-2012

Gevarieerd Belgie

Een uitgebreide wandeltocht in de Belgische Ardennen, hier en daar een ree gadeslaan en zo weer nieuwe energie opdoen – zo stellen veel vakantiegasten zich een geslaagde vakantie in België voor. Anderen daarentegen geven de voorkeur aan de uitgestrekte Noordzeestranden met fijn zand om zandkastelen te bouwen en om eens lekker uit te waaien in de frisse zeewind. Dat kunt u allemaal beleven in ons buurland België. Als u er zelf nog niet eerder bent geweest, zult u versteld staan over de afwisseling die het land zijn gasten te bieden heeft. Voor de nieuwsgierige vakantiegangers staan er een groot aantal originele vakantiehuizen en -appartementen klaar en die willen wij graag aan u voorstellen. Laat u verrassen!


Ardennen: Vakantie in een vakantiehuis, net even anders

De Ardennen in het zuidoosten van België bieden vakantiegangers die van een actieve vakantie en van wellness houden een zeer omvangrijk aanbod. Het indrukwekkende landschap is vooral uitermate populair bij natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. De uitgesleten rivierdalen met hun diepe ravijnen trekken echter ook veel klimmers en mountainbikers. En na een dag vol sportieve activiteiten lokken de talrijke thermale baden en bronnen met ontspanning en welzijn.

Overnachten kunt u in een van de meer dan 2.000 vakantiehuizen of -appartementen die wij u hier aanbieden. Naast het „klassieke“ vakantiehuis kunt u ook kiezen uit talrijke ongebruikelijke accommodaties, die uw vakantie tot een onvergetelijke belevenis zullen maken.


In Rivière kunnen stelletjes bijvoorbeeld in een gedeeltelijk transparante kogel overnachten. ´s Nachts kunt u dan onder een fonkelende sterrenhemel in slaap vallen en ´s morgens weer voorzichtig wakker gemaakt worden door de eerste zonnestralen. De kogel is voorzien van airconditioning, zodat u er ook prima in de zomermaanden kunt verblijven. Rivière ligt slechts een paar kilometer ten zuiden van Namen en is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de Ardennen.

Het gevoel van een mondain kuuroord wordt opgeroepen door de wereldberoemde plaats Spa met al zijn thermale baden. Van de vele bronnen met hun heilzame werking steekt vooral „Thermes de Spa“, dat pas enkele jaren geleden op 80 meter boven de stad op de heuvel „Annette et Lubin“ zijn deuren opende, er bovenuit. De thermen zijn te bereiken met een kabelspoor met glazen cabine, zodat u een prachtig uitzicht heeft op Spa en de omliggende heuvels. En als u weer heerlijk bent bijgekomen, kunt u ´s avonds uw geluk proberen met roulette, poker of black jack in een van de oudste casino´s van Europa. Liefhebbers van de motorsport zouden eigenlijk een bezoek moeten brengen aan het Formule-1-circuit in Spa-Francorchamps. Stijlvol wonen in Spa kunt u in een van de historische, eind 19e-eeuwse villa´s, uit de zogeheten Gründerzeit, die de flair van eerdere decennia uitademen.
 

Gezinnen met kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze kakelbont ingerichte Roulottes (vroegere circuswagens). In totaal hebben drie van deze wagens, die in de plaats Houffalize staan, voldoende plaats voor een vierkoppig gezin; als het weer meespeelt, dan is het gezellige binnenhof zeer uitnodigend voor een gemeenschappelijke barbecueavond. Het dorpje in de Ardennen met zijn ca. 5.000 inwoners straalt een rustige sfeer uit, die een ontspannen vakantie belooft.


Noordzeekust: In een paar stappen van het vakantiehuis naar het strand

Bent u al eens met de tram langs de Noordzee gereden? Zo niet, dan zou u eigenlijk eens in moeten stappen in de kusttram, die over een lengte van 68 kilometer de plaatsen De Panne en Knokke met elkaar verbindt – een unieke attractie. Tijdens de twee uur durende rit heeft u de mogelijkheid op 69 haltes in of uit te stappen. Tussen Oostende en Middelkerke rijdt u bijna direct langs het strand, altijd met uitzicht op de zee. 
 

De stranden van de Belgische Noordzeekust zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, want de stranden zijn vaak honderden meters breed en ideaal voor het bouwen van zandkastelen en om te vliegeren. En als u eens iets heel aparts wilt doen, zou u het Velodroom in Blankenberge moeten bezoeken. Hier kunt u uit ongeveer 70 originele fietsen uw lievelingsfiets uitzoeken en er een rondje mee rijden. Het is leuk voor iedereen, als er geprobeerd wordt op een fiets met ovale banden of bewegend stuur te rijden. Dat wordt gegarandeerd lachen!

In totaal liggen er 14 badplaatsen langs de kust, met ieder zo zijn eigen charme. Zo is Oostende bijvoorbeeld eerder mondain te noemen, biedt Blankenberge een levendig nachtleven en staat het bekend om zijn jaarlijkse zandsculpturenwedstrijd, Koksijde is de bloemenstad en De Panne wordt ook wel „groene parel“ genoemd. Voor gezinnen zijn de vakantieparken zeer interessant. Zij bieden met name voor de kleintjes een zeer afwisselend programma en zorgen ook op de minder zonnige dagen voor een geslaagde vakantie. Bredene heeft meerdere vakantieparken voor het hele gezin en vlakbij het strand te bieden; in De Haan ligt het gelijknamige park ook maar een paar minuten lopen van de zee verwijderd.


Belgische steden: Vakantie vieren midden in het bruisende leven

De steden Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen staan garant voor spannende en interessante vakantiebelevenissen. De hoofdstad Brussel heeft behalve de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals Manneken Pis, het Atomium of het Koninklijk Paleis ook een groot aantal interessante musea te bieden. Zeg eens „Hallo“ bij Kuifje, Bobbie en Co. in het Stripmuseum, ontdek de dinosaurussen in het Museum voor Natuurwetenschappen of maak een technische reis in de tijd in het automuseum Autoworld.

Brugge, ook wel omschreven als het „Venetië van het noorden“, heeft een volledig behouden middeleeuwse binnenstad, doorweven met grachten. Met het bezichtigen van een brouwerij en een bezoek aan het Chocolademuseum krijgt u zin in meer, maar deze honger kunt u met een koud glas bier en lekkere pralines weer stillen.

In Gent is de Belfort het hart van het historische stadscentrum en tegelijkertijd ook een van de drie torens die het stadsbeeld kenmerken. Aan de grachten van de oude havens, Graslei en Korenlei, bevinden zich de gildehuizen die historische flair uitstralen. In Gent vindt u de enige bewaard gebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen in de romaanse stijl, de burcht Gravensteen.

Antwerpen is een jonge stad, waarin vele talentvolle jonge designers hun creatieve onderdak gevonden hebben. Kleine ateliers en bedrijven kenmerken het stadsbeeld en nodigen uit om te komen winkelen. Aansluitend kunt u genieten van een glaasje jenever in een van de talrijke kroegen en langs de clubs van de stad trekken.

Heeft België u bevallen? Kijkt u dan ook nog even naar de blogbijdragen over de buurlanden Frankrijk, Duitsland en Nederland. U vindt alle blogbijdragen hier.