Inloggen
albarella
Blogbericht van 06-12-2013

Albarella – privé-eiland aan de Adriatische kust

Hier volgt deel twee van onze eilandentocht, waarin wij u vakantiebestemmingen voor de komende zomer aan u voorstellen. Vandaag is met Isola d'Albarella een echte garantie voor een exclusieve vakantie in een vakantiehuis in Italië aan de beurt.

Het in de Golf van Venetië gelegen eiland is namelijk niet openbaar toegankelijk, maar alleen via een dam vanaf het vasteland te bereiken. Toegang hebben alleen degenen die bijvoorbeeld een vakantiehuis op het eiland geboekt hebben. Op Albarella kunt u dan ook genieten van een exclusieve zomervakantie in een ontspannen sfeer en met veel privacy.

Nog een voordeel: Albarella heeft voor alle reizigers de juiste accommodatie. Of het nu een gezinsvakantie, een romantische reis voor twee of een tocht met samenreizende vrienden is, de kans dat u op Albarella de juiste accommodatie zult vinden, is zeer groot. De reikwijdte loopt van goed uitgeruste, kleine appartementen tot aan luxueuze villa’s met eigen pool.

Een topper in het aanbod van atraveo is "Capo Nord“, een geheel nieuw gebouwd hotel met bijzonder elegante appartementen. Hier kunt u de onafhankelijkheid van een vakantieappartement combineren met de voordelen van een hotel, inclusief alle faciliteiten.

De ontwikkeling van een eiland naar een luxe vakantieoord begon al meer dan 60 jaar geleden en vandaag de dag presenteert Albarella zich als een echte oase aan de in de zomer anders zo overvolle Adriatische kust. Daarbij vindt u er natuurlijk alles wat uw vakantiedagen vrij van zorgen en ontspannen maakt: van supermarkten en een winkelcentrum tot een apotheek en een eigen arts op het eiland – alles is aanwezig.

 

Bovendien profiteert u van het ruime recreatieaanbod dat Albarella zijn gasten aanbiedt: boven aan de lijst staat voor vele vakantiegangers natuurlijk de strandvakantie aan het brede strand van de Adriatische kust. Eerst naar hartenlust zonnen en aansluitend in het water afkoelen. Uw kinderen houden zich ondertussen bezig met het omspitten van het strand en maken van nieuwe vrienden. Behalve het gebruikelijke strandleven worden er ook diverse watersporten als tijdverdrijf aangeboden, zoals waterskiën, zeilen en surfen.

In het binnenland van het eiland lokken dan nog andere mogelijkheden om lekker bezig te zijn. Bijvoorbeeld de grote, goedverzorgde golfbaan, die niet alleen door golfers, maar ook regelmatig door in het wild levende damherten bezocht wordt. Pas maar op dat u niet met een hert hoeft te strijden om een verloren bal! Nog meer afwisseling wordt onder andere geboden door een tennisclub, een manege, een kleine dierentuin, een zwembad en een vismeer. Of u tijdens uw vakantie eigenlijk nog wel van het eiland af wilt, bepaalt u helemaal zelf.

 

Er zijn in ieder geval talrijke mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Een dagtocht naar het nabijgelegen Venetië is dan een zeer goede optie. U kunt heel eenvoudig met de boot vanuit Chioggia naar de beroemde lagunestad varen om u daar door de charme van de eindeloze kanalen en smalle steegjes te laten ontvoeren. Ander plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn onder andere Ferrara en Padua.
 

Overigens konden wij ons aanbod op Albarella recent met nog een andere partner uitbreiden, zodat u hier nu uit meer dan 1.000 accommodaties kunt kiezen.