Inloggen
Blogbericht van 27-01-2011

atraveo-prijs 2011 gaat naar Zingst, Riva en Volendam


Vakantiegasten hebben gekozen, atraveo heeft geteld: de winnaars van de atraveo-prijs 2011 voor de „beste vakantieplaats“ zijn de Oostzee-badplaats Zingst, Riva del Garda en Volendam aan het IJsselmeer. Zij kregen van onze klanten gemiddeld de beste beoordelingen en zijn de meest aangeprezen vakantiebestemmingen in Duitsland, Italië en Nederland. De officiële prijsuitreiking voor Zingst en Riva del Garda vindt plaats in maart 2011 op de Internationale Toerismebeurs (ITB) in Berlijn. De prijsuitreiking voor Volendam vindt plaats in maart ter plekke in Volendam.


Voor deze prijsuitreiking hebben wij duizenden klanten verzocht, naast de geboekte accommodatie ook de vakantieplaats te beoordelen. Zo kregen wij veel handige tips en aanwijzingen over het toeristische aanbod en informatie over de gastvriendelijkheid van de plaats, wat wederom voor toekomstige gasten een ondersteuning is voor het kiezen van een vakantiebestemming. Deze onderscheiding is gekozen op basis van alle plaatsbeoordelingen die bij atraveo in het afgelopen seizoen zijn afgegeven. Alle vakantiebestemmingen in Duitsland, Italië en Nederland, die een minimaal aantal beoordelingen hebben gekregen, hebben deelgenomen.

De prijs voor de beste vakantiebestemming wordt voor de tweede keer achtereenvolgens uitgereikt, echter zijn er voor het eerst drie winnaars, telkens één per land.Zeebrug in Zingst
Zeebrug in Zingst

Zingst voor de tweede keer bovenaan

Voor Zingst op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst aan de Oostzee is dit al de tweede prijs achtereenvolgens. Hier kun je tijdens een wandeling over de lange zeebrug of tijdens het luieren op het strand luisteren naar het ruisen van de golven. Een aangename afwisseling op het strandleven bieden ontdekkingstochten op de fiets over de duinen en langs de Bodden. Een klant van atraveo schreef het volgende: „Heerlijke plaats om te ontspannen, mooi en schoon strand, goede horeca.“ De familievriendelijkheid, de talrijke mogelijkheden voor een uitstapje en natuurlijk de idyllische ligging aan de Oostzee inspireren jaarlijks vele vakantiegasten en daarom is het ook niet verwonderlijk, dat deze vakantieplaats opnieuw door onze klanten op de 1ste plaats is gezet. Met meer dan 170 vakantieobjecten in Zingst en in totaal 280 op het gehele schiereiland biedt atraveo een ruime keuze, van een huis met rieten dak tot een kleine vakantieappartement.

Indien u meer over Zingst en dit schiereiland wilt zien, dan bekijk onze videofilmpjes, die wij ter plekke over deze vakantieregio hebben gemaakt.Riva del Garda
Riva del Garda

Riva del Garda – spectaculaire coulisse vòòr de Alpen

Direct aan de noordpunt van het Gardameer gelegen, ontvangt deze schilderachtige stad met een schitterend uitzicht op de bergen sinds honderden jaren zonaanbiddende gasten uit het noorden. Typerend voor Riva del Garda zijn de talrijke citroen- en olijfbomen, die deze „Parel van het Gardameer“, zoals deze stad ook wel wordt genoemd, sieren. Op de markt en tijdens de avondwandeling door de vele kleine steegjes kun je genieten van de italiaanse sfeer, want Riva heeft nog steeds zijn oorspronkelijke charme behouden. Zo omschrijft ook deze gast het als volgt: „Riva del Garda is gewoon fantastisch en heeft een heerlijke sfeer! De plaats geeft een mooi beeld van het dagelijkse italiaanse leven.“ Vakantiegasten waarderen ook de talrijke watersportmogelijkheden aan het Gardameer en last but not least de uitstekende bereikbaarheid met de auto. Hier vindt u vooral vakantieappartementen, de meeste daarvan zelfs met uitzicht op het meer.Volendam aan het IJsselmeer
Volendam aan het IJsselmeer

Volendam – de schoonheid aan het IJsselmeer

Het nederlandse vissersdorpje Volendam, gelegen in de provincie Noord-Holland, is in Nederland haantje de voorste bij de beoordelingen van de vakantiegasten. De typische houten huizen, de grachten en vooral de bijzondere ligging direct aan het IJsselmeer overtuigen de bezoeker met gezelligheid en een maritieme sfeer. „Leuke kleine havenstad met veel steegjes om te slenteren,“ zo omschreef een klant van atraveo deze plaats. Vooral populair bij gezinnen is het vakantiepark Marinapark met een eigen speeltuin, zwembad en jachthaven, ideaal voor groot en klein.Foto's van de prijsuitreiking


Dirk Froelje, bedrijfsleider van atraveo, overhandigde de prijs voor Zingst op de beurs aan de stand Mecklenburg-Voorpommeren aan de burgemeester van de stad, Andreas Kuhn (foto links). „Ik verheug mij zeer, dat Zingst voor de tweede keer achtereenvolgens de prijs voor de beste vakantieplaats heeft verkregen. Onze inspanningen worden beloond en de tevredenheid van de gasten wordt bevestigd“, zo Andreas Kuhn.

De onderscheiding voor Riva del Garda nam de president van de vereniging voor vreemdelingenverkeer Ingarda Trentino, de heer Enio Meneghelli, op de beurs aan de stand van de regio Trentino, in ontvangst (foto midden). Met plezier ontvangen wij deze prijs en hopen, ook in deze zomer weer veel vakantiehuisgasten in Riva del Garda en rondom het Gardameer te mogen begroeten“, zo een verheugde heer Meneghelli.

De nederlandse prijsuitreiking vond plaats in de winnaarsplaats Volendam. Hierbij aanwezig waren de burgemeester van de gemeente Edam-Volendam Willem van Beek, de minister voor toerisme Wim Runderkamp, Jet Jongebloed van het VVV, de manager van Roompot Philip Donders alsmede Dirk Froelje en Kim Hüneke van atraveo (foto rechts).