Inloggen
Villa met zwembad
Blogbericht van 17-04-2009

Zwemplezier voor een leuk prijsje


Doe uw zwemspullen, slippers en badlaken maar in de koffer, dan kan de reis beginnen, want voor een vakantie in Kroatië hebt u meer niet nodig. Bij een aangename temperatuur van 27 graden kunt u zomers genieten van de kroatische stranden. De door wind en weer glad gepolijste rotsen nodigen u uit om te zonnebaden en de heldere, blauwe zee is erg verleidelijk voor een frisse duik. Hierna presenteren wij u een aantal bijzonderheden uit Dalmatië en Istrië, maar dit land is ook vanwege een andere reden erg aantrekkelijk voor vele vakantiegasten: vanwege het prijsniveau is Kroatië vooral voor gezinnen met een klein budget een goede tip.


Dalmatië:

Typerend voor de kust van Dalmatië zijn de gedeeltelijk fjordachtige baaien. Mooie zandstranden vindt u vooral op de eilanden Rab en Pag. En indien u sowieso al op Pag bent, moet u absoluut de bekende geitenkaas proeven, een delicatesse!

Vakantie op Pag

In het zuiden van Dalmatië ligt het Konavledal, de “tuin van Dubrovniks“. Hier groeien vijgen, olijven, cypressen en groentes. Maar ook aan wijnbouwteelt wordt in dit dal veel gedaan. In deze vruchtbare landschap kunt u mooie wandeltochten maken en genieten van de rust. Wie van traditie houdt, kan een bezoekje brengen aan het stadje Cilipi, waar elke zondag folklore-activiteiten worden gehouden.

Accommodaties in Dubrovnik

Split is de grootste stad in Dalmatië en iniedergeval een bezoekje waard. U kunt bij het Diokletianpaleis beginnen en vervolgens via de oude binnenstad naar de promenades. Of u gaat naar de Marjan-heuvel, van daaruit heeft men een schitterend uitzicht. Mag het ook iets meer cultuur zijn? Dan bezoekt u nog de grote musea in de stad.

Schitterende vakantiewoningen in Split

Aan de Makarska Rivièra kunt u aan de mooie stranden heerlijk ontspannen. De enorme coulisse van het Biokovo massief met zijn steile rotsen maken van deze plaats een unieke kustlijn.

Appartementen in Makarska 
 

Glashelder water


Istrië:

Istrië is het grootste schiereiland aan de noordelijke kant van Adriatische Zee en bestaat grotendeels uit kalkstenen. Het middenpunt van de istrische Rivièra vormt het op een landtong gelegen plaatsje Porec. Allerlei water(sport)activiteiten zoals snorkelen, zeilen en waterski vormen een deel van de recreatiemogelijkheden

Vakantie in Porec

Het stadje Pula verwacht u met gezellige steegjes in de oude binnenstad, bezienswaardige monumenten en een leuk cultureel aanbod. Bijzonder is het romeense erfdeel, bijv. met het indrukwekkende amphitheater. In de buurt van deze stad kunnen vakantiegasten en watersportliefhebbers in de vele baaien langs de kust hun hart ophalen.

Vakantiebestemmingen in Pula


Kvarnerbaai:

Wie van een afwisselende zomervakantie wil genieten, moet echt een bezoekje brengen aan de Plitvicemeren. Deze meren bestaan uit 20 smaragdgroene boven elkaar liggende meren en is een schitterend natuurverschijnsel. In de vorm van een cascade stroomt het water van het ene meer in het volgende en vormt zo een adembenemende architectuur van dammen van travertijn.

Ook het culinarische genot komt in Kroatië niets tekort. Vooral liefhebbers van vis en zeevruchten worden hier erg verwend. Probeert u de oesters in het Limskifjord of brengt u een bezoek aan de Kvarnerbaai, die bekend staat om zijn kreeften. Maar natuurlijk staan er ook gamba‘s en langoesten op de menukaart.

Accommodaties in de Kvarnerbaai

Wilt u niet zonder uw eigen boot op vakantie? Sommige accommodaties in Kroatië zijn met aanlegsteiger te huur. Hier een voorbeeld.