Inloggen
U kunt ons bellen: 0049.211.668878110, ma-vr 9-18 uur, za 9-13 uur
Terug naar de zoekfunctie/resultatenlijst
Objectnr. 164866

Vakantiehuis voor max. 10 personen
Manhay, Wallonië (provincie Luxemburg), België

 • uw vakantiehuis
 • andere vakantiehuizen
 • uw plaats
 • andere plaatsen
Het vakantiehuis ligt in Manhay. De plaats wordt op de kaart weergegeven. Daar vindt u ook de markering van de locatie van het vakantiehuis. Onder voorbehoud: doorslaggevend zijn de omschrijvingstekst en de aanreisinformatie, waar het adres van het vakantiehuis een onderdeel van is.
Leuk chalet in een zeer rustige, bosrijke omgeving. Het chalet is zeer compleet en gezellig ingericht en voorzien van een welnessruimte met sauna en bubbelbad. Aan de achterkant van het chalet beschikt u over een balkon en een terras met tuinmeubelen en een barbecue. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over het groene dal van de rivier de Aisne. U kunt hier van de rust en ruimte genieten, terwijl er in de omgeving ook leuke uitstapjes te maken zijn naar bijvoorbeeld Durbuy en La Roche.

Bent u in Durbuy, bezoek dan brouwerij La Ferme au Chêne, waar het befaamde Marckloff bier wordt gebrouwen. Houffalize is vooral erg geliefd bij mountainbikers en die komen hier dan ook het gehele jaar naar toe.

Ook in La Roche-en-Ardenne is meer dan genoeg te beleven voor de sportieve vakantieganger. De Ourthe kent hier verschillende afvaartplekken voor kajaks. Voor wandelaars zijn er mooie routes in de omgeving uitgezet. Bij een bezoek aan La Roche kunt u bijna niet om de ruïne van het kasteel heen. In de weekenden zijn er valkendemonstraties en met enige regelmaat vuurwerkspektakels.

De borg dient 1 week voor aankomst overgemaakt te worden aan de eigenaar. De bijkomende kosten worden ingehouden op de borg.

SORRY! Wij verhuren niet aan groepen jongeren. Vrijgezellenavonden, studentenfuiven … zijn verboden en dit om de kwaliteit van de woning te waarborgen. Families en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. Wij verzoeken u om rekening te houden met omwonenden en de natuur en het stiltegebied te respecteren.
Open vuur en vuurwerk is niet toegestaan. Indien er aangifte wordt gedaan, dan leidt dit tot een boete.

Toegangsweg
De toegangsweg naar het huis is niet geasfalteerd en vrij steil. Voor motorrijders kan dit erg lastig zijn. In de winter zijn sneeuwkettingen noodzakelijk.

Glas
Uiteraard hoort glas niet in de vuilnisemmer, maar in de glasbak terecht te komen. Wij verzoeken u daarom uw gebruikte glas apart te houden en in de glasbakken te deponeren, die onder aan onze toegangsweg staan.

RESTAURANT LES SOURCES
Op loopafstand en zeer idyllische gelegen restaurant, waar u prima terecht kunt voor een drankje op het terras of uitgebreid diner. Voor het diner graag even reserveren. Er is een uitgebreide lunch- en dinerkaart met vis-, vlees- of vegetarische gerechten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van seizoensproducten.

L'ESSENTIEL
Pedicure, voetreflexologie en massage
Bij Wendy Kristel, gediplomeerd pedicure en massage therapeute, kunt u terecht voor een uitgebreide of deelbehandeling.
Behandeling op afspraak op nummer: 084 223205/04 94060252 of via Hotel Les Sources.

CHOCOLATERIE DEFROIDMONT
Alle dagen geopend van 13.30 tot 17.30, behalve op zondag en maandag.
Artisanale chocoladefabrikant Defroidmont stelt u voor om naast de diverse smaken van chocolade ook de verschillende stappen van het productieproces te ontdekken tijdens een twaalf minuten durende film. Nadien volgen een demonstratie van het uit de vorm nemen van de chocolade en een verscheidenheid aan pralines. In het met glas afgesloten atelier kunt u de artisanale chocolademakers aan het werk zien.
Chocolaterie Defroidmont
19A Briscol
6997 EREZEE,BELGÏE
Tél.: +32(0)86 21 84 40

HOTEL RESTAURANT “AUX MASSOTAIS”
Ben U op zoek naar een aangenaam restaurant, houden wij ons van harte aanbevolen.
"Eerlijk" is een woord dat wij verbinden aan onze kookstijl. Geen ingewikkelde hoogstandjes, maar smakelijke combinaties en vooral vers. Of U nu de voorkeur geeft aan vlees of vis, in nauwe samenwerking met onze leveranciers, proberen wij U iets voor te schotelen, waar U voor terug zult willen komen.
Voorgerechten vanaf € 4,50; Hoofdgerechten vanaf € 9,00; Driegangen-menu vanaf € 16,00
Voor groepen vanaf vier personen, verzorgen wij gastronomische weekends, een prima gelegenheid om met familie, vrienden of collegae te genieten en te ontspannen. Uiteraard houden wij daarbij graag rekening met uw wensen ten aanzien van de gepresenteerde menu's. Op aanvraag sturen wij U een voorbeeld arrangement met prijsindicatie toe. Gaat U de deur liever niet meer uit, kunnen we maaltijden bezorgen. Meer inlichtingen via info@auxmassotais.com.
Hotel - Restaurant " Aux Massotais"
Petites Tailles 20 - 6690 Vielsalm
Telefoon : 080-418560
(Gelegen aan de N30 Manhay – Bastogne, ongeveer 1 km. na de rotonde bij Baraque de Fraiture)

In het dorpje Arbrefontaine kunt u uitstekend eten bij Hostellerie La Maison de Maître. Voor meer informatie


LABYRINTH
Het labyrint is een reusachtige - jawel, méér dan 8 hectare groot! - doolhof van maïs, waarin iedereen jong en minder jong, klein en minder klein! - graag verdwaalt.
Het reuze maïslabyrint dat door acteurs geanimeerd is zal dagelijks van 5 juli tot 31 augustus en de weekends van september open zijn (van 10u30 tot 19u30).
ASBL LABYTOURISME,
Grand Rue 16
6940 BARVAUX-SUR-OURTHE
Tel. : +32 86 21 90 42

EUROSPACECENTER
Het Eurospacecenter ligt in het dorpje Transinne vlakbij het bekende boekendorp Redu. Het is dan ook aan te bevelen om deze twee in combinatie te bezoeken. Vanaf de woning Smaragd is het een mooie tocht door het Ardeense landschap. Onderweg kunt u ook het bekende St. Hurbert aan doen.
Wat is er in het Spacecenter te zien?
Binnen:
• Een multimedia spektakel;
• Het Amerikaanse ruimteveer op ware grootte;
• De dynamische bioscoop.
Buiten:
• Galactisch doolhof
• Reuze zonnestelsel
• Ruimte wandeling van 6 km
Altijd al de moonwalk simulator of de flightsimulator willen proberen. Dan kan dat in het Eurospacecenter!

BOEKENDORP REDU
In 1981 verscheen hier het eerste antiquariaat voor boeken, waardoor de Engelsman Richard Booth, die in Hay-on-Wye in Wales een soortgelijk boekendorp had gesticht, zijn oog liet vallen op Redu. Op zijn initiatief werd in 1984 een eerste ‘Fête Annuelle du Livre’ georganiseerd. Uit deze eerste boekenbeurs groeide een massale beweging.
Er zijn zeker een twintigtal boekenwinkeltjes met verschillende thema’s. Voor verzamelaars, liefhebbers en nieuwsgierigen is er het hele jaar door veel te zien. Behalve boekhandels zijn er ook ambachtslui. Er is een professionele boekbinderij en er zijn kleine winkeltjes en ateliers van pottenbakkers. Alle boekwinkels zijn in het weekend, op feestdagen en in de Belgische schoolvakanties open. In de zomermaanden vindt u behalve boeken ook veel frambozen in Redu. Hiervan wordt likeur en jam gemaakt. Heerlijk!
Zelf plukken kan ook!
Redu Village du Livre"
6890 REDU (LIBIN)

BIERBROUWERIJ ACHOUFFE
U bent van harte welkom voor een rondleiding in brouwerij Achouffe. Zo kunt u zeer zeker beter kennis maken met de brouwerij en dat in een magische omgeving waar de heerlijke dranken rechtstreeks uit de tank spuiten.
De Taverne-Restaurant, gelegen in de Brouwerij zelf, biedt u zijn specialteiten 'à la Chouffe' aan in een warm en gezellig kader.(dinsdag en woensdag gesloten).
Brasserie d'Achouffe
Rue du Village 32
666 Achouffe
Tel : 0032 (0)61 28 81 47

DON DIEGO
Beleef avontuur in het hartje van de Ardennen tussen paarden en bizons dichtbij Manhay. Specialist in paardtochten, quad, mountainbike of wandeltochten. Andere mogelijkheden zijn: paintball, familyday, incentive en andere team building. En voor de kleuters, het mini-quads circuit, x-cubes, buggy bugxter en ook ons speelplein.
Ranch Don Diego
Chemin du Stade 3
B-6960 Champ de Harre
Tel. +32 86 43 00 04

VERSTERKTE BURCHT VAN LOGNE
Aan de voet van de heuvel met de ruines van de versterkt burcht van Logne is een tal van activiteiten mogelijk; een speeltuin voor de kinderen, minigolf, wandelen of kanovaren. Er is een gezellig restaurant.
Opmerkelijk zijn het prachtig vergezicht op de valleien van de Ourthe en de Lembrée en de schattenjacht die in de zomer in de ruïne wordt georganiseerd.
Rue de la Bouverie 1
4190 VIEUXVILLE (FERRIERES)
Tel.:+32 (0) 86 21 20 33

TRAMWAY TOURISTIQUE DE L'AISNE
Rue du TTA - 6997 Erezée
De Tramway Touristique de l'Aisne is de erfgenaam van de Ardense buurttram. Hij biedt aan om te reizen zoals onze grootouders tussen 1885 en 1960, met open of gesloten wagens, al naargelang het weer. Aan de Pont d'Erezée verwachten een onthaalruimte met alle modern comfort en een klein museum op de bovenverdieping bezoekers en reizigers voor de tram. De omgeving toont een groene en ongerepte natuur. Een uitstapje met de Toeristische Tram van de Aisne biedt een aangenaam ritje waarin natuur en authenticiteit verenigd zijn.

GOLFCOURSE DURBUY
Prachtig heuvelachtig 18 holes parcours op 120 hectare bosterrein. Daarnaast een compacte 9 holes baan en andere oefenfaciliteiten. Toegangsvoorwaarde: een geldige GVB-kaart.
Golf Blue Green de Durbuy
Route d'Oppagne 34
6940 BARVAUX
Tel: 0032 (0)86 21 44 54

NADRIN
Nadrin, een klein dorpje nabij Houffalize, is zeker een bezoekje waard. .
Qua vrije tijd blijft Nadrin u boeien: wandelingen langs de verbazingwekkende rots van Hérou en de onstuimige Ourthe. Voor de liefhebbers is er een visvijver, een adembenemend uitkijkpunt, en een eeuwenoude Gallo-Romeinse villa ...
Enkele kilometers verder kunt u baden aan het strand van Maboge of de stuwdam van Nisramont.

GALLO ROMEINSE VILLA
De Gallo-Romeinse villa, een overblijfsel van de bezetting van Nadrin werd in 1975 opgeknapt. Tijdens de graaf- en restauratie¬werken werden 750m³ funderingen van een woning van 30 m bij 25 blootgelegd.
Het gebouw dat in totaal 6 vertrekken telde, beschikte over vloerverwarming, die vanuit het hypocaustum werd aangestuurd.
Het huis zou uit de 2e eeuw na Christus dateren. Een brand die het gebouw in de 3e eeuw verwoestte joeg de bewoners definitief op de vlucht. Al deze informatie en nog veel meer treft u aan op het bord met toeristische informatie in de buurt van de site! Vrije toegang. Heel het jaar door toegankelijk.

PARC CHLOROPHYLLE
Op 3 juni 2002 opende "Parc Chlorophylle" het recreatiebos te Manhay in Dochamps officieel zijn deuren. Het is opgetrokken uit resten van een oud Safari Park, in het hartje van een immens bos. Het park bevindt zich in de nabijheid van de gemeenten: La Roche-en-Ardenne, Erezée, het stadje Durbuy en op enkele kilometers van Baraque Fraiture. Dit maakt de E25 de ideale toegangsweg tot het park. Het Park van 9 hectaren, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos.
De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich tweetalige didactische houten panelen die de bezoeker informeert.
Open van 14 maart 2010 tot 15 november 2010
Gesloten van 15 november 2010 tot 15 maart 2011

Wandelen langs menhirs in de Ardennen
In de omgeving van het plaatsje Wéris staat een aantal prachtige menhirs. Er zijn drie gemarkeerde wandelroutes van respectievelijk 6, 6 en 9 km, die je langs deze eeuwenoude megalieten voeren. Als startpunt geldt het Musée des Mégalithes aan de Place Arsène Soreil 7 in Wéris.

HARZE
Het museum van de watermolen en de maalderij van Harze
Het kasteel van Harzé dateert uit de 17de eeuw en wordt nu vooral voor seminaries gebruikt. Gelukkig kregen twee bijgebouwen een andere bestemming waardoor een gedeelte van dit goed voor bezoekers kon worden opengesteld. Eén werd het restaurant "La Ptite Auberge" waar u Belgische streekgerechten kunt proeven en de stallen en aanhorigheden werden omgevormd tot een museum van de watermolen en de maalderij.
U ontdekt er de verwerking van tarwe zoals in de tijd van uw grootouders, van de doorgang tussen de tanden van de watermolen tot het uiteindelijke lekkere broodje dat in een oude oven wordt gebakken. De watermolen is authentiek en dateert uit de industriële revolutie maar het water is afkomstig uit een gesloten circuit (het kasteel ligt bovenop een heuvel en er is geen beek in de buurt).
Wij raden u aan dit bezoek een zondagnamiddag of op een feestdag te doen, u kunt dan zien hoe echte bakkers op ambachtelijke wijze brood bakken in de grote steenoven. Ze zullen al uw vragen beantwoorden. Er bestaan speciale tarieven voor groepen, met reservatie, waarbij een gids zorgt voor het bezoek, de kinderen laat spelen en hen zelfs brood of speculaas laat maken. Informatie en reservaties: +32 (0)86 21 20 33

PARC DES TOPIAIRES
Het ‘parc des Topiaires’ van Durbuy is zonder twijfel het grootste vormsnoeipark ter wereld! Over 10.000 m² kan u meer dan 250 gebeeldhouwde planten bekijken, een collectie die uniek is in Europa. De figuren werden kundig gesnoeid door Albert Navez en bestaan voor 95 % uit buxus. De oudste van deze struiken telt al 120 lentes maar ziet er nog steeds even groen uit. ‘Topiaires’ creëren is monnikenwerk. Toch kan dat de vreugde van de kunstenaar niet drukken wanneer zijn jarenlange geduld wordt beloond met een weelderige struik waaruit hij een enorme, prachtige en indrukwekkende figuur kan snoeien. De reusachtige olifant van 4 meter hoog werd uit een 80-jarige plant gesnoeid! Zelfs Yves Saint Laurent heeft een speciale bestelling gedaan. In het park kan u een kopie in buxus van zijn beroemde logo bewonderen.Het hele park is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Bij de uitgang vindt u een souvenirwinkel. Bij de ingang ligt er een grote parking. Naast het park bevindt zich trouwens de nieuwe voetgangersbrug die u rechtstreeks naar het stadscentrum leidt (te voet uiteraard).
Open van 10 tot 18 u. Gesloten in januari. Van 15 juli tot 15 augustus, uitzonderlijke opening tot 22 u. op woensdag.
Adres Rue Haie Himbe 1, 6940 Durbuy


Deze woning wordt vanwege de rust niet verhuurd aan groepen jongeren

Huisinformatie

 • Ca. 180 m²
 • 10 personen
 • vrijstaand
 • 5 slaapkamers
 • 1 badkamer

Afstanden

 • boodschappen doen ca. 5 km
 • plaats ca. 5 km
 • café/restaurant ca. 1 km
 • zwembad ca. 20 km

Kamerindeling

souterrain

slaapkamer 1

 • tweepersoonsbed
 • kinder-/babybed

slaapkamer 2

 • 2 eenpersoonsbedden

toilet

wellnessbereik

 • douche
 • sauna
 • whirlpool

Verdere ruimtes

bijkeuken

 • wasmachine

begane grond

woonkamer

 • open haard
 • satelliet-tv
 • terras

slaapkamers 1 - 3

 • tweepersoonsbed

keuken

 • diepvrieskast
 • open keuken
 • magnetron
 • vaatwasser

badkamer

 • ligbad
 • toilet

Faciliteiten

Overige

 • verwarming: CV
 • kinderstoel
 • huisdieren zijn toegestaan (max. 2)
 • wifi

Buitenbereik

 • tuin
 • tuinmeubilair
 • barbecue
 • terras
* Tenzij anders aangegeven, is dit object niet barrièrevrij.
 • maximaal 10 personen incl. kinderen  
  maximaal 2 huisdieren    
Verder naar boeking
Op verzoek bij te boeken: haardhout EUR 6,00 per pakket (ter plaatse te betalen), theedoeken EUR 5,00 (ter plaatse te betalen, moet besteld worden), handdoeken EUR 4,00 per persoon (ter plaatse te betalen, moet besteld worden), wissel beddengoed EUR 10,00 per persoon (ter plaatse te betalen)

Dat schreven klanten over het vakantiehuis 

 • Een gast schreef
  op 27-06-2018, vakantieperiode: juni 2018

  “Fijn huisje. Vriendelijke uitleg van eigenaar. Bedden netjes opgemaakt. Alles wat je nodig hebt aanwezig.”

  Bron: Belvilla AG
 • Een gast schreef
  op 31-05-2018, vakantieperiode: mei 2018

  “Gezellig en mooi huis, groot genoeg voor het aantal personen. Heerlijk dakterras in de zon. Omgeving is bosrijk, rustig kortom aan te raden voor een rustig weekend in de Ardennen.”

  Bron: Belvilla AG
 • Een gast schreef
  op 23-05-2018, vakantieperiode: mei 2018

  “Leuk ingerichte chalet,bosrijke omgeving,heel rustig gelegen”

  Bron: Belvilla AG
 • Een gast schreef
  op 06-05-2018, vakantieperiode: april 2018

  “Midden op een berg, tussen het groen staat deze heerlijke woning. Heerlijk afgelegen tussen andere villa's in de bossen in de bergen. Ik moest wel zoeken naar het adres. Ze zijn van huisnummer gewisseld. Eerst was het 24 nu 41.

  (Links de berg op bij de houtzagerij met de bocht naar links, neem de scherpe bocht naar rechts naar boven en dan staat het huis na ongeveer 100 meter aan de rechterkant).  Het huis is netjes, en de keuken en badkamer erg luxe. De sauna doet het perfect. De haard is ook zeer aangenaam.

  Denk eraan dat je een code krijgt om het huisje binnen te komen. Er zijn geen eigenaren aanwezig.”

  Bron: Belvilla AG
 • Een gast schreef
  op 11-04-2018, vakantieperiode: april 2018

  “Alles en goed besteed.

  Zeer schoon en de omgeving prachtig.” De klantenbeoordeling is machinaal uit het Frans vertaald. Naar de oorspronkelijke taal

  Bron: Belvilla AG